Doe mee met 'Montferland Spreekt'

DIDAM - De gemeente Montferland wil dichter bij haar inwoners staan. Om dat nog beter voor elkaar te krijgen start Montferland een inwonerspanel: "Montferland Spreekt". Inwoners worden uitgenodigd om mee te doen.

Leden van het inwonerspanel worden een aantal keren per jaar gevraagd een mening te geven over belangrijke onderwerpen in de gemeente. Montferland betrekt de uitkomsten van ieder onderzoek bij het maken van beleid en de uitvoering van projecten. De naam van het panel is "Montferland Spreekt".

Door een groep van minimaal 800-1000 betrokken inwoners zo'n 4 tot 5 keer per jaar te raadplegen wordt een snel, goed en gedegen proces van het meten van tevredenheid en het verzamelen van meningen en ideeën opgestart. Mogelijke thema's zijn veiligheid, afvalinzameling, eenzaamheid, een nieuw verkeers- en vervoersplan, imago-onderzoek, inwonersparticipatie en nog veel meer.

De resultaten uit de onderzoeken vormen een betrouwbare afspiegeling van de mening van de Montferlandse bevolking. De panelleden worden als eerste op de hoogte gehouden van de onderzoeksresultaten en de gemeente deelt ook de vervolgstappen. Het eerste onderzoek zal over 'Veiligheid en veiligheidsbeleving in Montferland' gaan. Samen met de inwoners wil de gemeente komen tot een aantal veiligheidsthema's waarop zij zich (al dan niet samen met de politie en andere partners) de komende vier jaren kan richten Montferland hoopt dat veel inwoners zich aanmelden en dat kan eenvoudig en kosteloos aan via: www.montferlandspreekt.nl.