Nederlanders denken steeds positiever over homoseksualiteit en biseksualiteit.
Nederlanders denken steeds positiever over homoseksualiteit en biseksualiteit. Foto:

World's Best News: Nashvilleverklaring tegen de wet in

Er is veel kritiek ontstaan over de Nashvilleverklaring, die tegen de acceptatie is van homoseksualiteit en 'transgenderisme'. Deze verklaring is ondertekend door 250 conservatieven Nederlandse christenen, hun predikanten en SGP-voorman Kees van der Staaij. Deze kritiek is helemaal terecht. Het gaat namelijk in tegen artikel 1 van de Nederlandse grondwet.

In deze wet staat: 'Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.' Het is bekend geworden dat Nederlanders positiever denken over homo- en biseksualiteit. Dit meldde het Sociaal en Cultureel Planbureau in 2018. In 2018 had namelijk 74 procent 'positieve opvattingen' over homo- en biseksualiteit. Dat was in 2006 nog maar 53 procent. Het is dus maar de vraag of het document veel doet. Hetzelfde geldt voor transgenders. Zij worden ook steeds meer geaccepteerd. Vanaf 2012 is het percentage van Nederlanders met 'positieve opvattingen' gestegen met 12 procent. Wat betekent dat nu 57 procent van de Nederlandse bevolking positief denkt over transgenders. In alle bevolkingsgroepen groeit dit percentage. Dus ook onder de scholieren, ouderen én religieuzen.

Deze situatie doet zich in de Verenigde Staten ook voor. In de laatste twee decennia is de acceptatie van homoseksualiteit en homohuwelijk enorm gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van het PEW Research Center. In Amerika vindt 70 procent dat de samenleving homoseksualiteit moet accepteren. Wat in 2006 nog 'maar' 59 procent was. Zowel voor de Democraten als voor de Republikeinen, is de opwaartse trend van 'same seks marriage' zichtbaar. 62 procent van de Amerikanen staat hier nu achter.