De winnaars van de Duivense sportprijzen op een rijtje. Foto: Jacques Kok
De winnaars van de Duivense sportprijzen op een rijtje. Foto: Jacques Kok Foto: Jacques Kok

Bibi van Santen wint Duivense sportprijs

DUIVEN - Kickbokster Bibi van Santen heeft de Duivense sportprijs gewonnen. Zij liet in de klasse 'sportteam/sporter' de mannen van Pigeons U20 (basketbal) en Livo Heren 1 (volleybal) achter zich.

De andere prijzen gingen naar Jos van Beusekom en Pigeons on Wheels. Marathonloper Jos van Beusekom versloeg in de klasse 'meest bijzondere prestatie' Team Liemers For Life en fietser Henk Nijland. In de klasse 'aangepaste sporter/sportteam' trokken de basketballers van Pigeons on Wheels aan het langste eind voor paravolleybalster Renske de Haan.

De tweede editie van de Duivense sportverkiezing werd vrijdag 26 januari gehouden in Hotel Van der Valk in Duiven. Burgemeester Rik de Lange, zelf een echte sportliefhebber, opende de avond. De spanning werd er bij de diverse uitreikingen goed ingehouden.

Natuurlijk draaide alles om de prijzen, maar de aandacht ging zeker ook naar enkele sprekers uit. Hugo Boschker, vorig jaar nog winnaar van een prijs, verhaalde over zijn marathonavonturen. De uit Duiven afkomstige Estée Gerritsen, die vorig jaar als paradressuuramazone in de prijzen viel, stal de show. Zij vertelde een bewogen en inspirerend verhaal hoe ze met een handicap opgroeide en alle hindernissen op haar pad wist te nemen. Haar positive drive gebruikt ze met haar stichting Moving without Limits om anderen te laten zien dat je ook met een beperking je dromen na kunt jagen. Estée is daarvan het levende voorbeeld. Haar sportieve doel is deelname aan de Paralympics in 2020 in Tokyo. "Een droom waar veel geld voor nodig is, maar ik ga er voor", aldus Estee.

De avond kende verder veel muzikale intermezzo's. Een bijzondere prijs was die van sportfoto van het jaar. Fotograaf Jacques Kok mocht de prijs namens de vakjury uitreiken aan Celine van Hummel, gemaakt tijdens 'obstacle running'.