De Borg eindigt als zesde

BABBERICH - Kulturhus de Borg uit Babberich is in de finale van de wedstrijd 'Dorpshuis van het jaar 2018' in Gelderland als zesde en laatste geëindigd. Toch overheerst de positiviteit in Babberich. Winnaar werd Centrum den Diek uit Lichtenvoorde.

"Wé hebben het gered tot de finale, dat is op zich al een prestatie van formaat, immers uit de vele aanmeldingen uit Gelderland waren 58 dorpshuizen/buurthuizen in de race en Babberich werd bij de beste zes dorpshuizen van Gelderland genomineerd", aldus Willy van Dinther, voorzitter van de lokale Dorpsraad. "Het beoordelen en jureren van de zes finalisten was een zeer moeilijke opdracht, het is appels met peren vergelijken.

Allereerst moesten de beheerders hun collega's beoordelen en punten geven, vervolgens kwam de vakjury naar ieder dorpshuis en werd er beoordeeld op toegankelijkheid, veelzijdigheid en wat maakt het uniek. Tenslotte telden de publiekstemmen mee. De onderlinge verschillen in punten waren gering. De doorslag gaven de publiekstemmen," vertelt hij.

Van de in totaal vierduizend uitgebrachte stemmen werden er 1.230 gegeven aan Lichtenvoorde en aan Babberich 435.

Van Dinther: "We eindigden als zesde in deze finale, maar we stonden er met een grote groep met grote trots, ons Kulturhus de Borg én Babberich hebben zich positief gepresenteerd en Omroep Gelderland heeft op 10 november een hele uitzending aan onze Borg en Babberich met zijn vele vrijwilligers gewijd.

Zaterdag 8 december is de uitzending te zien bij Omroep Gelderland vanaf 17.20 uur.