'De Levenslijn'. Foto: Naomi Bonke
'De Levenslijn'. Foto: Naomi Bonke Foto:

Beeld: 'De Levenslijn' van Will Schropp

DUIVEN - Will Schropp, beeldend kunstenaar in Duiven, woont in een monumentale boerderij. Zijn atelier bevindt zich in de voormalige stallen. Daar uit hij zijn passie voor de natuur in het maken van prachtige beelden. Eén daarvan is de 'De Levenslijn. De naam zegt het al: een beeld dat de lijn van het leven uitbeeldt. Alles over dit prachtige kunstwerk.

"Ik denk na over het leven, hoe kan ik dit het beste vormgeven? Ik wil mensen inspireren met mijn beelden," vertelt Will Schropp vol enthousiasme over zijn motivatie. Op één van de informatiekaartjes onder het beeld staat: 'De lijn van het leven is geen rechte'. Daarom slingert de vorm voortdurend. "Maar we zoeken steeds weer onze weg verder. Daarbij wel een ervaring rijker. Je ziet dat het de levenslijn is, maar iedereen kijkt er anders naar. Het heeft voor iedereen een andere betekenis. Het leven is dynamiek."

Voor zijn beelden maakt Will Schropp het liefste gebruik van hout van Nederlandse bomen. "Maar ik maak wel een bewuste keuze welk hout ik moet gebruiken voor welk beeld. Welke houtsoort past bij welk ontwerp? Elke houtsoort is bijzonder en elk beeld verdient een speciaal soort hout." Van kleins af aan had Will Schrop al iets met de natuur. "Ik leefde ook al in een creatief gezin, dus had ik al een goede achtergrond. Ik wist eerst niet echt wat ik wilde doen. Uiteindelijk heb ik de Pabo gedaan, omdat daar veel werkgelegenheid in was. Ik besefte dat ik wel wat wilde doen met kunst, dus heb ik naast full time leraar een avondschool gedaan bij de academie Artez in Arnhem. Daar heb ik de basis gelegd voor mijn beroep als beeldend kunstenaar", antwoordt hij vol passie. "Het was wel moeilijk om die bekendheid als kunstenaar te krijgen, want het zat me niet mee", erkent hij. "Maar uiteindelijk is het me gelukt en ben ik nog steeds blij met wat ik doe."