Foto: PR
Foto: PR Foto:

Beleef Dickens in de Liemers

DUIVEN - Beleef de Dickens kerstsfeer bij 'Dickens in de Liemers'. In het weekend van 7/8/9 december is iedereen welkom om te komen kijken in het Horsterpark.

"Er zijn kerst-gerelateerde kraampjes, maar ook kunt u genieten van muziek, dans en theater. Verder is er natuurlijk lekker eten en drinken, een nostalgische zweefmolen en een mooie Dickens parade", vertelt Andre Oudendag, één van de organisatoren. Honderden mensen lopen in Dickens kleding, want Dickens zou Dickens niet zijn, zonder de traditionele, Engelse kledij uit de tijd van de beroemde schrijver Charles Dickens.

Dickens in de Liemers wordt voor het vierde jaar op een rij gevierd. Het hoofddoel is om cliënten met een verstandelijke beperking, een leuke, afwisselende dagbesteding te geven. Oudendag vertelt: "De cliënten spelen een belangrijke rol. Zo maken zij allerlei versieringen en spelen ze in een toneelstuk. Het is te zien dat ze allemaal trots zijn op wat ze bereiken. Daarnaast is het ook heel mooi voor de onderlinge verbinding en ontstaan er zelfs initiatieven, bijvoorbeeld meehelpen bij anderen evenementen." De cliënten organiseren Dickens natuurlijk niet alleen. Er zijn ook nog professionals die bij het theepaviljoen werken, en ongeveer tweehonderd vrijwilligers die helpen met de organisatie. Behalve de vijftig kerstkraampjes is er nog veel meer te zien. Zo is er elk jaar een Dickens parade waarbij allerlei mensen met lampionnen voorbijgaan op de klanken van de muziek. Ook is er een roofvogelshow en een hele hoop muziek en theater te verwachten. Iedereen die wil, kan langskomen. "We verwachten zo'n 10.000 mensen op het evenement", zegt Andre Oudendag.