Genomineerden in de categorie Sportalent: Vanaf links wielrenner Wouter van de Weerdhof, motorracer Victor Steeman en skiester Iris van den Berg. Foto's René Nijhuis en Sjoerd Geurts
Genomineerden in de categorie Sportalent: Vanaf links wielrenner Wouter van de Weerdhof, motorracer Victor Steeman en skiester Iris van den Berg. Foto's René Nijhuis en Sjoerd Geurts Foto: René Nijhuis

Duizenden stemmen uitgebracht op genomineerden; 13 december ontknoping

Spanning neemt toe bij Liemerse Sportprijs

De spanning neemt toe bij de genomineerden. Donderdag 13 december vindt de ontknoping plaats van de Liemerse Sportprijs in de Ogtent in Duiven. Vanaf 19.30 uur worden de prijzen uitgereikt. Bijzondere gast is PSV-spits Luuk de Jong. Hij zal hoogstpersoonlijk enkele prijzen aan de winnaars overhandigen.

De Liemerse Sportprijs wil sporters die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje zetten. De Liemerse Sportprijs is een initiatief van regiocampagne De Liemers Helemaal Goed in samenwerking met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. Ruim twee jaar geleden begonnen de eerste voorbereidingen. Nu gaat het dan echt gebeuren. Het wordt volgens de organisatie een sportfeest voor iedereen. Met veel aandacht voor sport en cultuur.

Zeven categorieën

In maar liefst zeven categorieën worden er 'Liemerse' prijzen uitgereikt: AeroFitt Sportman, AeroFitt Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Aangepaste Sporter, Sportevenement en Sportteam. Een speciale nominatiecommissie - met onder andere Joseph Wannet (Wannet Sport Insurance), Raymond Willemsen (coördinator sportredactie Liemers/Achterhoek dagblad De Gelderlander) en Mike Splithof (Uniek Sporten) - beoordeelde enkele weken geleden de vele inzendingen en maakte per categorie drie nominaties bekend. Tot en met 12 december kan er via www.liemersesportprijs.nl gestemd worden. De publieksstemmen worden vervolgens samengevoegd met de jurystemmen. De jury komt op donderdagmiddag 13 december bijeen om het finale oordeel te vellen.

De jury

De jury bestaat uit Jurrie Koolhof (oud-voetballer en trainer), Nanne van Dellen (sportwethouder gemeente Zevenaar), Johannes Goossen (sportwethouder gemeente Duiven), Hans Breunissen (sportwethouder gemeente Westervoort), voorzitter Raymond Willemsen (coördinator sportredactie Liemers/Achterhoek dagblad De Gelderlander), Job Hendrixen (organisatie), Mike Splithof (Uniek Sporten) en Monique Kampman (directeur Basisschool Het Startblok). Samen met de publieksstemmen zullen zij per categorie de winnaar bepalen.

De nominaties

Het nominatietraject heeft een mooie lijst met sporters, teams en evenementen opgeleverd. Op de website www.liemersesportprijs.nl is er meer informatie te vinden over de individuele prestaties van alle genomineerden.

In de categorie AeroFitt Sportman zijn genomineerd atleet Frank Futselaar (Westervoort), triatleet Hugo Boschker (Duiven) en tennisser Wesley Koolhof (Duiven).

In de categorie AeroFitt Sportvrouw zijn genomineerd atlete Famke Heinst (Spijk), atlete Bregje Sloot (Lobith) en schietkampioene Mandy Mulder (Zevenaar).

In de categorie Sportteam zijn genomineerd voetbalteam DCS 1 (Zevenaar), zeilteam WSV Giesbeek en de dansers van D-Unit Dancecrew (de Liemers).

In de categorie Coach zijn genomineerd tang soo do karate leraar Peter van de Schepop (Arnhem, actief in Zevenaar), tenniscoach Marco Kroes (Duiven) en atletiekcoach Titus Fierkens (Zevenaar).

In de categorie Talent zijn genomineerd wielrenner Wouter van de Weerdhof (Lobith), skiër Iris van den Berg (Westervoort) en wegracer Victor Steeman (Lathum).

In de categorie Aangepaste sporter zijn genomineerd werpster Noortje van Bindsbergen (Zevenaar), zitvolleybalster Renske den Haan (Duiven) en para-amazone Demi Vermeulen (Zevenaar).

In de categorie Evenement zijn genomineerd Bert Timmer Memorial Loop (BTML Duiven), Dijkencross (Pannerden) en Triathlon Didam.

De Liemerse Sportprijs begint donderdag 13 december om 19.30 uur in de grote zaal van De Ogtent. Het Candea College zorgt voor de techniek. De inloop is vanaf 19.00 uur. De verkiezingsavond wordt opgeluisterd met optredens van dansschool Kerima en de Liemers College band TFWO (The Fastest Way Out). De band begint al tijdens de inloop te spelen. Verder zijn er demonstraties van onder meer freerunners en kickboksers. Oud-wielrenner Servais Knaven - afkomstig uit de Liemers en tegenwoordig ploegleider van profteam Sky - spreekt de aanwezigen via het grote scherm toe.

Gedeputeerde Jan Markink

Het programma is inmiddels bekend. De presentatie van de avond is in handen van Pablo van Dick en Sjoerd Geurts. Gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland verricht even na half acht de opening.

Het officiële gedeelte met de prijsuitreikingen duurt tot circa 21.45 uur. Daarna is er volop gelegenheid om te toasten op de winnaars en gezellig na te praten. Tijdens de after party in De Ogtent zorgt de Liemerse formatie Lara Leaves voor de muziek.

Publiek kan de avond gratis bezoeken maar wordt wel verzocht zich aan te melden via de website www.liemersesportprijs.nl zodat de organisatie enig inzicht heeft in het aantal te verwachten mensen dat de genomineerden deze avond komt ondersteunen. Op de website staat ook het globale programma.

Organisatie

De organiserende commissie van de Liemerse Sportprijs bestaat uit Tjeerd Dijkstra (Combinatiefunctionaris 1Stroom en bewegingsdocent Candea College), Anke Voesten (gemeente Duiven), Pascal Lindeman (De Liemers Helemaal Goed), Peter Karreman (voormalig bondscoach zitvolleybal), Job Hendrixen (gemeente Duiven), Sjoerd Geurts (De Liemers Helemaal Goed), Pablo van Dick (De Liemers Helemaal Goed).

De Liemerse Sportprijs wordt ondersteund door diverse partners. Rabobank Arnhem en Omstreken (Stimuleringsfonds) en FeelGoodClub AeroFitt hebben zich verbonden aan het evenement. Net als diverse partners. De organisatie heeft er vertrouwen in: "We hebben met een enthousiast team hard gewerkt om er een mooi evenement van te maken. Wij zijn blij verrast met alle verbindingen die er zijn gelegd. Tussen sport en onderwijs en tussen ondernemers. Zo hebben Atelier Kevin Van Den Bergh en Kunststofshop elkaar gevonden bij het maken van de awards."
De organisatie is trots dat voetbaltopper Luuk de Jong enkele prijzen komt uitreiken. "Omdat hij uit de regio komt vindt hij het leuk om hier aanwezig te zijn."

Genomineerde coaches: Vanaf links Marco Kroes (tennis), Titus Fierkens (atletiek) en Peter van de Schepop (TangSoo). Foto's: Sjoerd Geurts
PSV-spits Luuk de Jong komt donderdag enkele prijzen uitreiken tijdens de Liemerse Sportprijs. Foto: René Nijhuis.