Weer een match! Foto: Jacques Kok
Weer een match! Foto: Jacques Kok Foto:

Beursvloer van Liemerse Uitdaging levert 28.000 euro op

LIEMERS - Er zijn mooie matches gemaakt op de Beursvloer van De Liemerse Uitdaging. Maar liefst vijftig maatschappelijke organisaties en dertig bedrijven uit de Liemers meldden zich aan om met elkaar in gesprek te gaan. Op 19 november ontmoetten ze elkaar in het schoolgebouw Landeweer van het Liemers College in Zevenaar. Er onstonden bijna zestig matches met een totale symbolische waarde van 28.000 euro.

Vaye Musicaltheater opende de Beursvloer feestelijk met vrolijke musicalliedjes. Samen met de wethouders van Zevenaar, Montferland, Duiven en Westervoort knipte een aantal leden van de musicalgroep een lint door. Daarna gaf spreekstalmeester Duco Scholtanus het startsein. De Liemerse Uitdaging organiseerde deze Beursvloer voor de derde keer. Steeds meer bedrijven zien er het nut van in om maatschappelijke organsaties belangeloos te helpen en vice versa. Er komt geen geld aan te pas, wel een praktische tegenprestatie. De partijen zetten hun overeenkomst op een formulier dat ze allebei ondertekenen. De notaris registeert de afspraak en legt deze vast. Het is dus niet helemaal vrijblijvend.

Organisator Audrey Jeurissen: "De Beursvloer is ook een netwerkbijeenkomst. Ik vind het evenement al geslaagd als mensen een gesprek met elkaar aangaan, elkaar leren kennen. Soms leidt dat niet direct tot een match, maar als iedereen met een goed gevoel naar huis gaat is het een goede Beursvloer geweest. Je ontmoet hier mensen die je normaal gesproken niet tegenkomt. Ze brengen je op nieuwe ideeën." De Beursvloer leidde wel degelijk tot matches. Zo'n zestig afspraken werden vastgelegd, zowel op papier als op de gevoelige plaat.

Hoekvrouw Marieke Bach, één van de leden van het Matchmaker-team, helpt voor het derde jaar mee. "De Beursvloer is strak georganiseerd, maar toch zijn hoekvoruwen en -mannen belangrijk om de matches zo goed mogelijk te begeleiden. Het is een kort, maar krachtig evenement. Geen uren netwerken, maar zorgen dat je binnen anderhalf uur goede matches binnenhaalt. Je moet iemand dus snel weten te vinden."

Carin Schepers, directeur van de Brede School St. Martinus: "Ik zocht iemand die de tekst in de schoolgids kan inkorten, zonder afbreuk aan de inhoud. Ik kwam in gesprek met Marion. Zij gaat de uitdaging aan." Haar matchpartner Marion Smids van Copyfy is blij te kunnen helpen. "Ik kan er tijd voor vrijmaken, dus waarom zou ik niet helpen?" Dit is slechts een van de matches die tot stand kwam op de Beursvloer. Er werd zelfs verf 'gekocht' voor een paar zakken oliebollen. Vraag en aanbod die geen match opleverden op 19 november komen op de website van de Liemerse Uitdaging terecht: www.liemerseuitdaging.nl.