Op 24 november live te zien in het Musiater in Zevenaar: Lakshmi met haar voorstelling 'Adem'
Op 24 november live te zien in het Musiater in Zevenaar: Lakshmi met haar voorstelling 'Adem' Foto:

Lakshmi zingt de sterren van de hemel in het Musiater

ZEVENAAR - Lakshmi (25) zingt al jaren, en hoopt nu op haar grote doorbraak. Dit jaar tourt ze door Nederland en komt ze ook hier in de Liemers spelen! Op 24 november zal zij de sterren van de hemel zingen in het Musiater in Zevenaar.

Lakshmi begon haar carrière toen ze nog maar dertien jaar jong was. "Heel lang geleden, toen ik net begonnen was met zingen, heb ik hier weleens in de Lantaarn gezongen, de enige keer dat ik hier in de Liemers geweest ben." Het café in Zevenaar is waar ze voor het eerst echt optrad. Toentertijd was ze nog heel erg verlegen, en was zingen nog maar eng. Nu zingt ze de sterren van de hemel.

Herman Brood academie

Alles begon toen Lakshmi voor haar verjaardag een gitaar van haar vader kreeg. Ze begon langzaam te spelen, en erbij te zingen. Eerst heel verlegen, maar dit vervaagde later. Na vijf jaar havo te hebben gedaan, ging ze er helemaal voor. Lakshmi werd aangenomen op de Herman Brood academie waar haar echte artiestenleven begon. Nu gaat ze op tour, en probeert ze ieder mogelijk podium te pakken met haar pop noir.

'Elk liedje heeft

een unieke

betekenis'

Liedjes schrijft Lakshmi zelf: "Liedjes schrijven is voor mij een manier van gevoelens uiten, waardoor elk liedje een uniek verhaal en betekenis krijgt." Samen met haar producer werkt ze deze dan vervolgens helemaal uit. "Het maken van het laatste album, Siren, was heel erg gaaf om te doen. We hebben een kapel in Tilburg afgehuurd voor een week en hebben hier het album opgenomen. Omdat het winter was gaf het mij een heel sprookjesachtig gevoel, dus dat was echt heel erg leuk!"

Wende Snijders

Net zoals veel sterren, heeft ook Lakshmi een idool. "Ik kijk erg op tegen Wende Snijders. Ze is vocaal erg sterk en goed op meerdere vlakken. Ik ken haar persoonlijk en ze weet ook hoe ik over haar denk." Wende komt ook vaak kijken bij haar optredens en tijdens het repeteren om Lakshmi tips te geven. En dit loont. De zangeres heeft een hele groep met fans, die zichzelf de Lahsksquad noemen, en bij de meeste optredens aanwezig zijn. Ze kent hen persoonlijk, en vindt ze allemaal stuk voor stuk lieverds. Nu ook weer zullen ze veel aanwezig zijn bij haar tour.

Piano

Zelf maakt ze ook muziek. "Ik speel piano en basgitaar, maar de piano is toch echt meer mijn ding." Zelf zal ze tijdens haar optredens ook piano spelen. Verder hoopt ze vooral nog meer te spelen en zingen, op zo veel mogelijk verschillende podia, zelfs festivals. "Ik wil op elk mogelijk podium spelen, en daar ervaring opdoen om beter en beter te worden." Vier tot vijf keer per week zal ze binnenkort voor vijf maanden lang gaan spelen, met alleen een kleine pauze tijdens kerst en oud-en-nieuw. Dus die ervaring, die komt er wel.

Al met al hoopt Lakshmi op een toekomst met nog meer zingen, beroemdheid en nog veel podia. Voor nu kijkt ze met een goed gevoel naar haar tournee. 24 november is ze met haar voorstelling 'Adem' te zien in het Musiater in Zevenaar.

Kaarten kosten € 19,50 inclusief een drankje en zijn verkrijgbaar via www.liemerskunstwerk.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.