Afbeelding
Foto:

Ideeën

1309

De huidskleur van kind als een verrassing. Niet te zien op de echo's! Ik ben niet zo voor gerommel met menselijke genen, want er zou direct in een obscuur schuurtje, door een obscuur doktertje, de hand mee worden gelicht. Ik zou, destijds, zo'n dokter ook hebben bezocht voor mijn kinderen. Ik zou dan kiezen voor dat Caraïben-bruin. Vind ik een mooie kleur. Of de kleur van de Masai, wat donkerder, maar voor mij een goede tweede keus. Ikea-Zweeds-blank voor een meisje zou ook een optie zijn. Ik kom op de gedachte, omdat er ergens in de geschiedenis het vreemde idee heeft postgevat dat de kleur van de huid iets zegt over het karakter van een persoon. Nu zeggen genitaliën, haarkleur, schoenmaat en een vast-oorlelletje, of los-oorlelletje echt niets over het individu. Dat weet iedereen die de moeite neemt om even na te denken. Echter, hand in hand met die kleurenconstatering ontstond het begrip 'discriminatie' met alle gevolgen van dien. Dit werd veroorzaakt door de mensen die niet langer dan twee seconden kunnen nadenken. Een behoorlijk grote groep. Sommigen schatten hun aantal op 98% van de bevolking.

1310

Geen discriminatie op grond van kleur. Als we die als eerste zouden kunnen tackelen, deze leugen zouden kunnen uitbannen, dan waren we al een behoorlijk stap verder in onze evolutie. Ik verzoek u er over na te denken en uw handelen aan te passen. Vertel het vooral ook door aan uw kinderen.

1311

Als we dan toch even door filosoferen over ingrijpen bij zwangerschappen, dan nog een idee om de wereld van nog een probleem af te helpen. Na de geboorte van een kind en borstvoeding passen we een maagverkleining toe. We doen dat nu bij die obese mensen, maar waarom niet vooraf? Niet zo klein maken dat we er allemaal als anorexiaatjes uitzien, maar de maag wel terugbrengen tot een kwart van de huidige omvang.