De 'winnaars' van de waardecheques van de Lionsclub.
De 'winnaars' van de waardecheques van de Lionsclub. Foto:

Lionsclub Duiven steunt goede doelen

DUIVEN - Jaarlijks geeft Lionsclub Duiven een aantal goede doelenorganisaties in de Liemers een steuntje in de rug door een donatie.

Dit jaar is besloten om € 3500,= beschikbaar te stellen aan zeven goede doelenorganisaties die actief zijn op het gebied van de maatschappelijke ondersteuning binnen de Liemers.

Op 11 oktober jl. overhandigde de president van Lionsclub Duiven, Johannes Goossen, namens de club de waardecheques van €500,- elk, aan The Battle of the Bands, Stichting Braamhuis, Pigeons on Wheels, Stichting Er Op Uit, Stichting GoClean de Liemers, Harmonie Didam en Stichting Kerstontmoeting Duiven-Westervoort. Na deze overhandiging gaven de diverse organisaties nog een korte presentatie over hun plannen voor de toekomst en waar ze op dit moment mee bezig zijn. Hieruit bleek wel dat de donatie zeer welkom was en er mooie dingen mee gedaan gingen worden. Zo ziet Pigeons on wheels het bedrag als een welkome bijdrage voor de aanschaf van sportrolstoelen. Het Braamhuis gaat het geld besteden aan de verdere training van de gastvrouwen. De Stichting Er Op Uit wil het geld gebruiken voor nieuwe banden van het busje en de Harmonie kan nu eindelijk de laatste buis voor de set buisklokken aanschaffen met de donatie. De kerstontmoeting van de stichting met deze naam krijgt een steeds grotere groep dankbare deelnemers. Deze groep moet wel vervoerd worden en natuurlijk een feestmaal krijgen. Dus het bedrag van de Lionsclub is meer dan welkom. Go Clean wil om te kunnen groeien naar een groter platform, een gedigitaliseerde databank realiseren en dat kost geld. De organisatie van de Battle of the Bands gaat de waardecheques mede gebruiken om een stabiele basis te creëren voor de toekomst. Aansluitend was er nog een hapje en een drankje en een gezellig en informeel samenzijn met de leden van de Lionsclub.