Leerlingen kunnen gebruik maken van veel meer werkplekken.
Leerlingen kunnen gebruik maken van veel meer werkplekken. Foto:

Heerenmäten in nieuw jasje

ZEVENAAR - Met de komst van onderbouw leerlingen van havo en vwo telt de locatie Heerenmäten van het Liemers College nu ruim 1050 leerlingen. De verbouwing is nog niet helemaal afgerond en het roosterprogramma functioneert nog niet optimaal. Toch zijn er vooral voordelen. Zoals veel nieuwe werkplekken.

"Na onderzoek bleek dat ouders liever hebben dat hun kind op één locatie bleef. Ook als leraar is het op deze manier makkelijker om zicht te hebben over de hele leerlijn van een leerling", vertelt locatieleider Emmy Vliegen over de reden tot samenvoeging van alle jaarlagen op Heerenmäten. "Daarnaast is het een stap om de krimp aan leerlingen in de omgeving op te vangen."

Ondanks het feit dat in de zomervakantie alle zeilen bijgezet zijn, is de verbouwing à 1,2 miljoen euro nog niet volledig afgerond. Vliegen: "Tijdens de verbouwing kom je er toch achter dat er dingen niet kloppen of dat er extra dingen moeten gebeuren, dit kost allemaal tijd." Zo moeten er op sommige plekken nog nieuwe ramen worden geplaatst en werkt de klimaatbeheersing nog niet. Verder zijn het vooral de laatste puntjes op de i, lampen en stroompunten op de werkplekken creëren en meubilair neerzetten.

Door het nieuwe roosterprogramma hebben sommige leerlingen die tot half vijf op school moeten zitten wat last van concentratieproblemen. Daarnaast hebben bovenbouwleerlingen veel tussenuren. Maar de pluspunten overheersen. Zo zijn er heel wat nieuwe werkplekken bijgekomen waar meer toezicht op is dan er eerder altijd was. Ook hebben de eerste- en tweedejaars geen tussenuren en is er dus voor de bovenbouw ruimte genoeg om te studeren. Vliegen: "Ik ben blij dat de lessen draaien en ik hoop dat wanneer de roosterproblemen opgelost zijn, dit een school is waar leerlingen graag naar toe komen en er hier een gezellige, prettige werksfeer heerst."