Dicky Westerik en Hennie Bakker:
Dicky Westerik en Hennie Bakker: "Kom er een gezellig middag uit!" Foto:

Gezellig middagje uit voor senioren

Seniorenorkest Liemers en Hooge Bongertkoor werken samen op 'Dag van de ouderen'

ZEVENAAR - Op maandag 1 oktober is het 'Dag van de Ouderen'. Deze dag valt in 'De Week tegen Eenzaamheid'. Dicky Westerik, sociaal werker bij Caleidoz Zevenaar en Hennie Bakker van de Belangenvereniging Ouderen Zevenaar vertellen wat er die dag staat te gebeuren in hun woonplaats.

"Vanaf 14.30 uur kunnen senioren genieten van een gezellige en muzikale middag in Het Musiater in Zevenaar", aldus het tweetal. Wie belangstelling heeft om ook mee te genieten kan voor € 7,50 in het bezit komen van een toegangsbewijs. Voor dat bedrag krijgen bezoekers ook voorafgaand aan het concert in de foyer een kop koffie of thee met iets lekkers. Kaartjes zijn te verkrijgen aan de kassa van het Musiater, Bommersheufsestraat 62 en bij Caleidoz aan de Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Al meer dan twintig jaar wordt er in de gemeente Zevenaar jaarlijks een 'Dag van de Ouderen' georganiseerd. Oorspronkelijk werden dat soort dagen vaak ingevuld rondom een thema. De laatste vijf jaren is de invulling meer en meer komen te liggen op een middagje ontspanning. Met het Musiater als ontmoetingsplaats konden senioren genieten van regionale artiesten op het gebied van theater en muziek. De afgelopen jaren waren er steeds rond de 250 bezoekers aanwezig.
Dit jaar heeft het Platform senioren Zevenaar samen met Caleidoz gekozen voor een muzikale middag. In eerste instantie werd daarvoor Het Hooge Bongertkoor benaderd. Hennie Bakker is lid van dit koor en zit er in het bestuur. Het Hooge Bongertkoor bestaat al 47 jaar en heeft rond de zestig leden. Dit koor is een aantal malen per jaar in de regio te beluisteren. Toen het Senioren Orkest Liemers hiervan hoorde werd geopperd om samen te gaan werken. Een aantal nummers dat het koor zingt staat ook op het repertoire van het orkest. Het Seniorenorkest Liemers heeft rond de vijftig leden en heeft al eerder opgetreden tijdens een 'Dag van de Ouderen' of andere evenementen voor senioren. Er volgde overleg tussen de dirigenten en de muziekcommissies van koor en orkest en zo konden ze samen een gevarieerd programma samenstellen. Op 1 oktober brengen het koor en het orkest elk delen van hun eigen programma ten gehore. Daarnaast spelen ze stukken samen. Met name het slotnummer belooft spectaculair te worden en het zou heel goed kunnen dat een groot deel van het publiek dan uit volle borst gaat meezingen. Op maandag 1 oktober zijn de bezoekers vanaf 13.30 uur welkom in de foyer van het Musiater. Om 14.15 uur gaat de zaal open. Er is voldoende vrijwillige hulp om te zorgen dat iedereen een mooie plaats in de zaal vindt. Er is geen pauze tijdens het concert, dat negentig minuten duurt. Wie niet op eigen gelegenheid naar het theater kan komen mag contact opnemen met Caleidoz op telefoonnummer 0316-526994. Voor dit concert heeft Caleidoz voldoende mensen die zich als vrijwilliger inzetten om het evenement te laten slagen. Wie zich echter nu of in de toekomst in zou willen zetten om iets te doen aan eenzaamheidsbestrijding is altijd welkom en kan daarvoor bijvoorbeeld contact opnemen met Caleidoz of een van de belangenorganisaties voor ouderen.