De formatie JJETT is eind jaren negentig opgericht door een stel vrienden. Foto: Bert Gort.
De formatie JJETT is eind jaren negentig opgericht door een stel vrienden. Foto: Bert Gort. Foto: Bert Gort

Muzikaal gevecht op het Remigiusplein

Tweede editie Battle Of The Bands De Liemers

DUIVEN - Battle Of The Bands De Liemers is toe aan de tweede editie. Op vrijdag 28 september strijden zes bands om de hoofdprijs die bestaat uit een betaald optreden van 750 euro en een professionele fotoshoot ter waarde van 500 euro.

Duiven begint steeds meer te bruisen. Battle of The Bands is een voorbeeld van een leuk, origineel en gezellig evenement in het vernieuwde centrum. Ook dit keer met een gevarieerd deelnemersveld.
Een overzicht van de deelnemende bands. De formatie JJETT is eind jaren negentig opgericht door een stel vrienden. De naam van de band ontstond door de vóórletters van de bandleden te verbinden. De eerste jaren draaide alles vooral om gezelligheid. De repetitie-avonden in Ooy waren een welkome afwisseling van de drukke dagelijkse werkzaamheden. Door de jaren heen heeft de band successen maar ook diepe dalen gekend. Toch wist JJETT de muzikale draad steeds weer op te pakken. Vorig jaar werd het twintigjarig bestaan van de band gevierd.

Ruych ontstond als band in de jaren zestig met muziek uit die tijd: John Mayall, The Stones, Van Morrisson, Jeff Beck, Small Faces, The Kinks. Begin 1970 ging de band uit elkaar. In 1995 werd Ruych in Zevenaar heropgericht in de oorspronkelijke samenstelling. Het accent ligt nu meer op blues, blues-rock, rhythm and blues en rock in de stijl van Chuck Berry, the Stones (blues ballads) en John Mayall.

StingRay is een coverband met een stevige bite waarvan de bandleden onder andere uit Duiven komen. De steady ritme sectie gebracht door Jeroen en Rob, het gitaarwerk van Twan, de herkenbare tunes op toetsen van Marcel vormen samen met de energieke vocals van de twee frontladies Saskia en Anne een prachtige sound.

Blues en rock

Off The Grid is een viermans formatie die blues, rock en stoner mengt in de – zoals ze het zelf noemen - 'gifbeker' van het dagelijkse leven. Ze repeteren in Duiven. De leden van deze band zijn een samensmelting uit eerdere en bestaande bands. De mannen kennen elkaar al een geruime tijd en besloten samen het podium weer te betreden. In Duiven vindt hun eerste optreden plaats.

De Boogie Nights Band is een tienmans formatie uit Duiven, Arnhem en Rheden. De band speelt 'energieke funky en disco muziek. Met een blazerssectie en maar liefst drie vocalisten worden de vetste hits van vroeger en nu gebracht. Van Chaka Khan en Bruno Mars tot de Pointer Sisters en Stevie Wonder.

7Tools is een vierkoppige Hard Rock band uit Ulft. In 2012 werd de band opgericht door broers Sjoerd Peters (drums) en Coen Peters (basgitaar). Vanuit een voorliefde voor Metallica en het betere 'scheurwerk' besloten de bandleden zich vooral te focussen op hun eigen creativiteit in het realiseren van zelf geschreven muziek.

Battle Of The Bands De Liemers vindt plaats op het Remgiusplein in Duiven en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.