Léon Keppels:
Léon Keppels: "Het is mooi om zoveel mooie instrumenten in mijn handen te krijgen." Foto: Stijn Kuster Foto:

Léon runt 'kringloopwinkel voor musici'

REGIO - Westervoorder Léon Keppels is al ruim vijf jaar eigenaar van 'de kringloopwinkel voor muzikanten': Tunnel Music in Arnhem. Tunnel Music is voornamelijk gericht op drummers en heeft een groot assortiment nieuwe en gebruikte producten. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte producten biedt Tunnel Music ook oefenruimtes aan.

Mede door de muzikaliteit van zijn moeder kwam Léon al op jonge leeftijd met muziek en drummen in aanraking. "Ik had als klein jongetje nog geen drumstel, maar heb er zelf één gebouwd van verfblikken. Het nadeel van deze verfblikken was dat ik door de deksels heensloeg en mijn kleren onder de verf zaten, mijn ouders hebben toen maar besloten om mij een drumstel te geven", vertelt Léon.Toen Léon eenmaal een drumstel had ging hij al snel bij een bandje met studenten die veel ouder waren dan hij. Léon heeft in de loop der jaren in meerdere bandjes gezeten en veel ervaring opgedaan.

Tunnel Music

Toen Léon na een ziekteperiode dreigde afgekeurd te worden wilde hij absoluut niet thuis op de bank zitten. Hij is daarom begonnen met het opknappen en doorverkopen van drumstellen vanuit huis. Toen dit grotere vormen begon aan te nemen is Léon op zoek gegaan naar een bedrijfspand. Die vond hij aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Tunnel Music zit hier samen met onder andere Eelco van GitaarTech in een gebouw. Léon vindt zijn werk na vijf jaar nog steeds super leuk. "Ik vind het geweldig dat ik de hele dag met mijn hobby bezig kan zijn en hier ook nog van kan leven. Het is mooi om zoveel mooie instrumenten in mijn handen te krijgen."

In de toekomst wil Léon vooral doorgaan met zijn bedrijf en zijn hobby. Zo hoopt hij nog veel muzikanten blij te maken met de producten die hij verkoopt.