Afbeelding
Foto:

Ideeën

1304

Het is zo simpel en een cliché dat niet genoeg herhaald kan worden. "Er is geen zin in het leven, je kunt alleen zin hebben in het leven". Wie heeft toch het praatje in de wereld geholpen dat ons bestaan, an sich, zinvol zou zijn? Dat er in het jaar 1408, op een donderdag in maart, een lijster, net uit het ei, uit het nestje viel en omkwam. Och lijstertje, wat was de zin van je korte bestaan?

1305

Het is moeilijk de waarheid te accepteren als leugens precies vertellen wat je wilt horen. Natuurlijk zijn er de grote vragen in het leven waarop we antwoorden zoeken. Het denken moet echter juist niet worden stilgezet door onbevredigende antwoorden op die vragen. Nepnieuws is een nieuw begrip, maar een oud gegeven. Laat je niet met een religieus kluitje afschepen. Denk zelf na. Realiseer je dat alles niets is in het perspectief van het universum en de eeuwigheid, maar alles is alles in het hier en nu. Dat laatste is een zekerheidje wat voldoende perspectief biedt om er iets van te maken voor jezelf en dat in saamhorigheid met anderen.

1306

"Met Julia van de kindertelefoon."
"Hoi, hier met Isaak."
"Hoi Isaak, je hebt iets vervelends meegemaakt waarover je met iemand wilt praten?"
"Dat kan je wel zeggen ja".
"Wil je het aan mij vertellen? Ik heet Julia en zit elke vrijdagmiddag aan deze telefoon om verhalen van kinderen zoals jij te aanhoren en wellicht kan ik je raad geven. Vind je dat goed?"
"Prima. Zal ik dan maar vertellen wat me net is overkomen?"
"Ik luister naar je Isaak"
"Mijn vader is best wel een oude man en mijn moeder Sara ook. Ik ben wat je zegt een late geboorte en enig kind. Ik heb niets te klagen gehad, want mijn ouders hadden mij niet meer verwacht, maar daar was ik dan toch....(wordt vervolgd)