Wat een opbrengst! Maar liefst € 52.802,71.
Wat een opbrengst! Maar liefst € 52.802,71. Foto:

SamenLoop voor Hoop levert € 52.802 op

DUIVEN – Bijna vijfhonderd wandelaars en honderd kinderen brachten afgelopen weekend met hun benenwagen en leuke acties in 24 uur € 52.802,71 bijeen voor het KWF tijdens de SamenLoop van Hoop de Liemers in het Horsterpark. De sfeer was ingetogen en positief. Vooral saamhorigheid voerde de boventoon. Waarschijnlijk zal het bijeengebrachte bedrag in de komende weken nog hoger gaan worden. De organisatie van de Liemerse editie van de SamenLoop voor Hoop kijkt tevreden terug. Iris Melis, voorzitter, is dankbaar voor de inzet van iedereen, wandelaars, vrijwilligers en ook de commissie die ruim een jaar bezig is geweest met de voorbereiding van dit evenement. "Ik ben ontzettend trots op iedereen die heeft geholpen om dit evenement neer te zetten."
Foto's: Eva Peters, Ilya van Kersbergen, Qiën de Gooyert, Famke Keijzer en Bram Polman.

Veel groepen maakten al wandelend de 24 uur vol.
Op het podium waren doorlopende muziekoptredens.
Marieke Jansen, in 2016 Eregast, en nog steeds ziek, kwam zaterdagmiddag rechtstreeks vanuit het ziekenhuis naar SamenLoop voor Hoop. Samen met Ed Ooms knipte ze het lint door.
De kaarsenceremonie op zaterdagavond was een indrukwekkend moment. Het parcours werd verlicht met meer dan 2.000 kaarsen, allemaal opgedragen aan iemand die ziek is of is overleden aan kanker. Foto: Walter Verwaal
Een blije deelnemer: Zevenaarder Sjors van Dulmen van team Family Matters.
Speciaal voor de kinderen was er een 24 minuten KinderLoop. De kinderen zorgden samen voor een opbrengst van ruim 
€ 2.000,-.