Harry Wanders en Jan Koers en stellen zich voor. Foto: Rahma Maqboul
Harry Wanders en Jan Koers en stellen zich voor. Foto: Rahma Maqboul Foto:

Voorsteldag en sponsorloop bij SC Westervoort

Sportclub gaat voor hechtere banden en geld voor onderzoek naar kinder-MS

WESTERVOORT – Elkaar beter leren kennen, dat willen Harry Wanders en Jan Koers binnen Sportclub Westervoort bereiken. Daarom hebben zij op 26 augustus een activiteiten- en voorsteldag gepland, die gepaard gaat met een sponsorloop. Het ingezamelde geld gaat naar de stichting DreaMS om het onderzoek naar kinder-MS te ondersteunen.

Al 52 jaar lang is de 65-jarige Harry Wanders lid van de club, hij heeft er gevoetbald en ook is hij al sinds 1968 vrijwilliger. De 69-jarige Jan Koers, mede-initiatiefnemer van de voorstel- en activiteitendag, is ook betrokken bij de sportclub. Zelf heeft hij er niet gevoetbald, maar hij is eindredacteur van het clubblad en secretaris van de businessclub van de sportclub.

Beide heren hebben samen met andere vrijwilligers een commissie gevormd, die voor de tweede keer de voorstel- en activiteitendag organiseert. "Vorig jaar hebben we de voorbereiding op te korte termijn gedaan, daarom liep alles niet vlekkeloos, hoewel de reacties zeer positief waren. Die verbeterpunten hebben we dit jaar meegenomen in de voorbereidingen, die vroeg begonnen, in januari", aldus Jan Koers.

Leer de ander kennen

Sportclub Westervoort heeft veel teams en daarom wordt het bestuur van de sportclub ondersteund door veel commissies die allemaal hun eigen taken hebben. Door de grote hoeveelheid betrokkenen kent lang niet iedereen elkaar meer, zo merkte ook Harry Wanders. "Ik kwam aan bij de sportclub en een andere vrijwilliger vroeg mij of ze me ergens mee kon helpen, ze wist niet dat ik ook een vrijwilliger ben. Best raar eigenlijk." Tijdens de voorstel- en activiteitendag is het de bedoeling dat bestuursleden, barvrijwilligers, commissieleden, enzovoort, in gemengde groepen het gesprek met elkaar aangaan.

Hierdoor zullen ze elkaar beter leren kennen en weet iedereen wat de functie is van de persoon waarmee men zojuist heeft gesproken. Na de eerste editie vorig jaar kwam er veel positieve feedback, de verbeterpunten heeft de organisatiecommissie stevig aangepakt. Dit soort dagen worden niet door andere clubs georganiseerd, SC Westervoort onderscheidt zich er echt mee van andere clubs.

Inzamelingsactie stichting DreaMS

Elk jaar organiseert de sportclub een sponsorloop om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is de 14-jarige jeugdspeelster Romy Gal de aanleiding voor het goede doel. Bij haar is kinder-MS vastgesteld. Kinder-MS kenmerkt zich doordat functies in de hersenen en ruggenmerg tijdelijk of blijvend uitvallen. De ouders van Romy, Patrick en Bianca Gal, richtten stichting DreaMS op. De opbrengst van de sponsorloop schenkt de stichting aan het Erasmus MC (Stichting ProudKids) om nader onderzoek naar kinder-MS te ondersteunen. Op zondag 26 augustus is iedereen vanaf 11.00 uur welkom tijdens de voorstel- en activiteitendag bij SC Westervoort op sportpark Naederhuyse.