Afbeelding
Foto:

DUUVE's MIXED MUSIC

Heel oud nieuws, oud nieuw-nieuws en nieuws.
Op deze pagina drie artikelen. De eerste gaat over, en daar zijn we trots op, een heel lange Duivense traditie. De kermis van schutterij Onderling Genoegen. Het weekeinde, met daarin de laatste zondag van augustus, is van oudsher onze belangrijkste activiteit van het jaar. Vier dagen is het feest. Dat is al decennia zo, meer dan een eeuw zelfs, met een sterke hang naar traditie, maar …ook met oog voor de toekomst. Zo is er dit jaar al weer voor de derde keer koningsschieten voor de jeugd en is het feest van zaterdagavond ook wat meer op jeugd gericht. Vier geweldige dagen waar jong en oud bij elkaar komt en onder één vlag feest vieren zonder gedoe.
Voor wie het nog niet wist. Ons Centrum heet de OGTENT en dat staat voor: Onderling Genoegen Trots EN Traditie. Onderling Genoegen heet in de volksmond: OG. Eind vorige eeuw en ook beging 19e eeuw speelden de feesten zich af in een tent. De OG-TENT.


Verder herhalen we het artikel van de Appeltaartconcerten. Er is plek voor 80 personen die van klassieke muziek houden. We zitten nu half vol! Er is dus nog ruimte aan te schuiven. En ik benadruk nogmaals dat, als u lid wordt, u iemand van boven de 70 of onder de 21 gratis mee mag brengen. Dat jeugd ruikt aan klassiek en opdat ouderen niet vergeten worden.
Het laatste artikel is echt nieuw-nieuws, hoewel toch alweer de tweede editie, gaan we het Jazz & Bluesfestival Duiven beleven…en hoe! Niemand minder dan Julian Sas komt naar Duiven. Op het plein, als het regent bij ons binnen, is deze wereldberoemde artiest te zien. Door de vele sponsoren is het nog gratis ook.
Duuve's Mixed Music is de organisatievorm die dit allemaal mede mogelijk maakt. Mooi toch! En dat is wellicht nog het beste nieuws.

CHRIS VAN DE VEN