Afbeelding
Foto:

Schrijven met dyslexie zien veel mensen als heel moeilijk of zelfs als bijna onmogelijk. Maar ik probeer het tegendeel te bewijzen.

Zelf heb ik namelijk dyslexie en ik schrijf voor de Liemers Helemaal Goed Courant. Persoonlijk vind ik, dat als je een beperking hebt zoals dyslexie of ADHD, dat dat geen reden zou moeten zijn om te stoppen om je dromen achterna te gaan. Ja, het zal zwaarder en moeilijker zijn, maar is dat dan niet juist een uitdaging? Als het allemaal heel erg makkelijk zou gaan, zou het misschien snel verveeld raken.

En geloof mij, als je iets heel graag wilt, dan lukt het negen van de tien keer ook. Als je maar doorzettingsvermogen hebt! De manier om het schrijven dan ook het beste te leren is door het gewoon te doen én veel lezen. Heel veel lezen. Want hoe meer je leest, hoe groter je woordenschat wordt. Daarnaast, hoe vaker je de woorden ziet, hoe gemakkelijker je ze leert schrijven en spellen. Zelf vind ik het dan ook heel erg leuk om te schrijven voor deze krant, ik heb er heel veel plezier in. Zo heb ik voor deze editie het verhaal over de zomerschool in Duiven op pagina 3 voor mijn rekening genomen. Ik ben bij de opening geweest, ik heb met de wethouder gesproken en daarna het verhaal uitgewerkt.

Ik ben zelfs momenteel aan het overwegen om, nadat ik mijn HAVO-diploma heb gehaald, een journalistieke opleiding te doen en dan uiteindelijk journalist te worden.

Nomi Vermeulen