Afbeelding
Foto:

Het Vrijwilligers-team

Een blik op de timmerwerkplaats. De plek waar een groep van 8 vrijwilligers met grote regelmaat te vinden is. Van hieruit worden de kramen voor Dickens in de De Liemers gemaakt. De wachttorens in elkaar geknutseld en onderhouden. 1300 vierkante meter vlonders beheerd en nog veel meer.

Op de foto staat Peter een bezoeker te woord. Hij is er vaak te vinden maar ook Willem, die de boel coördineert en Hans, Wim, Bert-Jan en Martin. Jaap en Bert niet te vergeten. Hij is niet alleen handig met hout hij is een schilder van formaat.

Samen met zijn verfknechten heeft hij de hele kinderboerderij met bijgebouwen, het theepaviljoen al onder handen genomen. Nu zijn ze druk met de dienstwoning en schuur. Ze doen dat voor een bedankje en een kop koffie. De Stichting Activiteiten Horsterpark spaart veel geld op het onderhoud uit en kan mede daardoor het hoofd boven water houden.

Er was even discussie of we wel een foto van de werkplaats in de krant moesten plaatsen. In het verleden is er al twee keer ingebroken en ging men er met de buit vandoor. Je brengt mensen misschien op een idee!

Sinds de mannen de werkplek onder hun hoede hebben, is het een onneembare vesting geworden waar inbrekers voor tal van onaangename verrassingen komen te staan.

Welke dat zijn??