SamenLoop voor Hoop zoekt Eregasten

DUIVEN – SamenLoop voor Hoop is een evenement waarin deelnemers en bezoekers stil staan bij kanker en het leven vieren. Teams wandelen op 8 en 9 september 24 uur in estafettevorm in het Horsterpark in Duiven.

Deze wandelestafette staat in het teken van iedereen die – direct of indirect- met kanker te maken heeft gekregen. Zodat ze even de zinnen kunnen verzetten. De vrijwilligers zetten tijdens de SamenLoop Eregasten in het zonnetje.

Marieke Jansen: "Ik weet zelf wat het is om dag in dag uit bezig te zijn met deze ziekte. Eerst als oncologie-verpleegkundige, maar inmiddels ook als patiënt. In 2016 ben ik Eregast geweest tijdens de eerste SamenLoop voor Hoop de Liemers. Ik zag er een beetje tegenop, maar het warme bad waarin ik terecht kwam, heeft me een positieve drive gegeven. Vooral door de saamhorigheid van iedereen die de uitdaging van de SamenLoop aanging. Ik gun iedereen deze speciale ervaring."

Mensen die kanker hebben of hebben gehad, willen graag dat het er 'even niet' is.

Wie iemand kent die het verdient om zich een dag lang gesteund te voelen door mensen die wandelen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, kan een mail sturen naar deliemers@samenloopvoorhoop.nl.

Marieke Jansen of Ed Ooms neemt dan contact met je op. Wie als team of individueel mee wil lopen kan zich ook aanmelden.

De opbrengst van de loop gaat voor negentig procent naar het KWF, tien procent gaat naar het Braamhuis in Zevenaar.

Informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/de-liemers.