Inschrijving Battle Of The Bands geopend

DUIVEN - De succesvolle eerste editie van de Battle of the Bands in 2017 krijgt in 2018 een vervolg. Tijdens dit muziekevent strijden zes Liemerse bands op vrijdagavond 28 september op het Remigiusplein om de titel 'Beste Band'. Bands die mee willen doen, kunnen zich nu al gratis inschrijven.

Uit alle bands die zich ingeschreven hebben, worden zes bands geselecteerd die mogen optreden. Daarbij wordt geluisterd naar de muzikale kwaliteit en de diversiteit. De bands mogen eigen werk en covers spelen. Op dit moment hebben de eerste bands zich al ingeschreven. "We proberen vooral bandjes te bereiken via social media. We zijn ook bezig om de jury samen te stellen, dat zijn allemaal mensen uit de Liemers die verstand hebben van muziek", zegt Maarten Leuverink, mede-organisator van Battle Of The Bands. Elk genre band mag zich inschrijven, er zijn echter wel twee eisen: de bands moeten bestaan uit drie of meer personen en ten minste één bandlid moet uit de Liemers komen.

Bij de Battle Of The Bands kunnen zowel beginnende als verder ontwikkelde bandjes een podium krijgen om zich te laten zien aan het publiek en een jury. De bands worden op verschillende onderdelen beoordeeld en de beste band wint een optreden ter waarde van 750 euro en een fotoshoot met een professionele fotograaf. De vorige editie was zeer succesvol, de opkomst was enorm en boven verwachting.

De winnende band was Smoking Alaska, bestaande uit Wiebe Beernink, Alex Nas, Frank Peters en Thijs Gieben.

Vervolg op pagina 9