André Seubring verwelkomt burgemeester Rik de Lange in zijn speciaalzaak.
André Seubring verwelkomt burgemeester Rik de Lange in zijn speciaalzaak. Foto:

De kracht van speciaalzaak De Pompernikkel

'Doorbreek de sleur, geef je leven kleur. Producten van de specialist, u proeft het beslist'

DUIVEN - Voeding en kwaliteit, André Seubring heeft er flink kaas van gegeten. 25 jaar geleden startte hij zijn eigen delicatessenzaak 'De Pompernikkel' in Duiven. De locatie van de winkel is in de loop van de jaren meermaals veranderd, de drijfveer van de ondernemer niet: zijn 'feeling' voor eten. Seubring ondernemer vertelt over de kracht van zijn speciaalzaak.

"Voeding is alles", vertelt de zelfaangewezen Bourgondiër. In een door voedsel-geobsedeerd 2018, waarin biologisch eten en chemische toevoegingen de spil vormen van verhitte discussies, laat Seubring zich de kaas niet van het brood eten en weet hij zich te onderscheiden van de rest.

De bovenkant van de markt, daar gaat het André om. "Het is belangrijk dat mensen goed eten en weten waar het vandaan komt", deelt Seubring zijn mening. Zijn expertise als chef-kok heeft zeker bijgedragen aan de bovengemiddelde belangstelling voor bewuste producten. Voordat hij in 1993 De Pompernikkel begon was hij chef-kok bij verschillende restaurants in de Liemers.

De voormalige chef-kok zoekt nu in de regio naar samenwerkingen met lokale boerderijen om zo, met de producten van de Liemers en de kracht van de streek, zijn assortiment verder uit te breiden.

Poëtische woorden

'Doorbreek de sleur, geef je leven kleur. Producten van de specialist, u proeft het beslist', zo luiden de poëtische woorden die in de nabije toekomst op de voorruit van de Pompernikkel verschijnen.

'Kennis over

producten wordt

erg gewaardeerd'

Leek de speciaalzaak voorheen enkel het domein voor fijnproevers en dat de supermarkten de touwtjes in handen hadden, volgens Seubring is dat absoluut niet het geval. Mensen blijven volgens hem altijd een voorkeur bewaren voor de 'producten van de specialist'. Het feit dat de Pompernikkel dan ook pal naast een supermarkt aan de Thuvinestraat staat geparkeerd, vindt Seubring alleen maar aangenaam. Zijn kazen, wijnen en delicatessen vinden gretig aftrek. "Voordat mensen in hun auto's stappen, is de drempel laag om toch nog even langs dat winkeltje in te gaan voor een worst of een kaas", aldus André Seubring.

Expertise

Niet enkel weet Seubring zijn klanten te voorzien van goed eten. Met zijn expertise en kennis van de verschillende producten verkoopt hij toegevoegde waarde. "Dat wordt erg gewaardeerd en draagt bij aan de charme van de speciaalzaak."

Door betrokken te blijven met het dorp en de omstreken, houdt De Pompernikkel zijn klanten bij zich. Met wekelijkse proeverijtjes in de buitenlucht, wordt de drempel om een kijkje, of een hapje, te nemen wel erg laag.

Al met al neemt Seubring de toekomstige tekst op zijn ruit erg serieus, het is immers zijn taak om de 'sleur' van het dagelijks leven te doorbreken.