Marcel Kinkelaar bij het Repair Café. Foto: Ilse van Velsen
Marcel Kinkelaar bij het Repair Café. Foto: Ilse van Velsen Foto:

Niet weg ermee, maar Repair Café!

WESTERVOORT – In Repair Café Westervoort-Duiven aan de Parallelweg 1 zitten vrijwilligers elke woensdagmiddag klaar om kapotte spullen te repareren. Steeds weer is het een verrassing waar bezoekers mee komen. Maar één ding is zeker: duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de reparateurs, ICT'er en coupeuse. Samen hebben ze al heel wat apparaten en kleding nieuw leven ingeblazen.

"Mensen kunnen op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur met kapotte spullen binnenlopen', vertelt Marcel Kinkelaar van het Repair Café. Het aantal bezoekers en te repareren spullen verschilt per week. Wat aangeboden wordt, is heel divers, van stofzuiger tot plasma-tv." Het repair Café in Westervoort bestaat nu 1,5 jaar. Daar zijn de bezoekers welkom met hun boor-machines, grasmaaiers, speelgoed, fietsen, strijkijzers, printers of kleding, om maar wat te noemen. Als de spullen gerepareerd kunnen worden, gaan de mensen weer blij de deur uit. "De vrijwilligers zetten zich graag in voor anderen en ze doen zo zelf ook ervaring op. Vaak hebben ze wat tijd over en dan is dit een leuke en nuttige dagbesteding. Er zijn negen vrijwilligers die de reparaties uitvoeren, daarnaast is er ook een bestuur van drie personen", vervolgt Marcel Kinkelaar.

Goed voor het milieu

Het succes van de Repair Cafés is groot. Dichtbij is ook in Zevenaar en Didam een Repair Café te vinden. "Repair Cafés zijn ook goed voor het milieu", besluit Marcel Kinkelaar. Wat gerepareerd wordt, hoeft immers niet worden weggegooid. Zo wordt het duurzaam gebruik van spullen bevorderd. Bovendien is het ook nog eens goed voor de portemonnee.
Repair Café Westervoort-Duiven, Parallelweg 1, Westervoort. Geopend: woensdag 13.00-16.00 uur.