Sylvia Verhaar (rechts) geeft het stokje over aan Audrey Jeurissen.
Sylvia Verhaar (rechts) geeft het stokje over aan Audrey Jeurissen. Foto:

Liemerse Uitdaging toe aan vernieuwing

LIEMERS - We hebben het bij de Liemerse Uitdaging niet over zomaar een vernieuwing. Manager en initiatiefnemer Sylvia Verhaar stopt na vijf jaar met het uitoefenen van haar functie. Ze geeft het stokje door aan Audrey Jeurissen. Wel blijft Sylvia nog steeds betrokken als nieuw bestuurslid van de Liemerse Uitdaging.

Audrey heeft een ondernemersachtergrond en voelt zich erg aangetrokken tot vrijwilligerswerk, de eisen voor een nieuwe manager. Al een aantal maanden liep ze mee in de organisatie. Ze vertelt: ''De regio de Liemers beschikt over veel maatschappelijk betrokken ondernemers, die zich graag - zonder dat er geld aan te pas komt - inzetten voor lokale verenigingen en stichtingen. Daar word ik nou enthousiast van!''

Sylvia kijkt trots terug op de afgelopen vijf jaar. Ze stond aan de wieg van de ontwikkeling van de regionale Uitdaging. In 2016 gingen de Montferlandse Uitdaging en de Duivense Uitdaging samen over in de Liemerse Uitdaging. 744 matches (tot en met 2017) ter waarde van 876.230 euro was de uitkomst van deze ontwikkeling.

Stichting de Liemerse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat bemiddelt in de vragen van maatschappelijke organisaties en het aanbod van het bedrijfsleven in menskracht, materialen en middelen. Wordt een vraagstuk opgelost binnen het netwerk, dan is er sprake van een 'match'. Daarnaast beschikt de Liemers Uitdaging over een Spullenbank, waar bedrijven hun overtollige spullen een tweede leven in kunnen laten blazen bij maatschappelijke organisaties.

Het nieuwe bestuur bestaat nu uit: Jan Ummenthum (voorzitter), John Aaldering (penningmeester), Rianne de Jong (secretaris), Dirk Hoogland, Aletta Haarberg, Harald Wiggers en Sylvia Verhaar.

Informatie: www.liemerseuitdaging.nl