Kjeld:
Kjeld: "Het fietst heel relaxed". Foto: Marcel Sloot Foto:

Kjeld valt op in zijn Green Thing

Zevenaarder rijdt groen met zijn velomobiel

ZEVENAAR - Na twee mountainbike ongelukken raakte Kjeld Sloot gebonden aan een ligfiets. Hij maakte de bewuste keuze om zijn autorijbewijs niet te halen. Zo kwam Kjeld aan zijn unieke velomobiel 'The Green Thing', een ligfiets die bijdraagt aan een groene toekomst. Een echte eyecatcher op de Liemerse wegen.

Een velomobiel is een gestroomlijnde ligfiets gemaakt voor lange afstanden, zo kan een velomobiel heuvelafwaarts een snelheid bereiken tot wel zestig kilometer per uur zonder dat dit heel veel inspanning voor de fietser kost.

"Het fietst heel relaxed, je hoeft maar iets te trappen en je bent al aan het einde van de straat. En door de stroomlijn blijf je ook lang doorrollen, op snelheid", aldus de 27-jarige Zevenaarder. Kjeld heeft een Quattrovelo, een vierwieler. Die geeft meer stabiliteit tijdens het rijden ten opzichte van een driewieler. Er zijn ook elektrische modellen beschikbaar, maar hier heeft Kjeld niet voor gekozen. "Een motor belemmert het rijden alleen maar, er is dan een maximaal haalbare snelheid van 45 kilometer per uur. Met spierkracht kun je gemakkelijk sneller dan dat.'

Velomobielen zijn nog heel onbekend onder de mensen. Vaak schrikken weggebruikers ervan als er een op de weg rijdt en dan vergeten ze te reageren in het verkeer. Kjeld: "Een velomobiel hoort op het fietspad, maar als het breder is dan 75 centimeter mag het op de weg."

vervolg op pagina 13