Erwin Booltink (links) houdt alles scherp in de gaten.
Erwin Booltink (links) houdt alles scherp in de gaten. Foto:

ARCHIEF HOPE-XXL

Wat zien we hier? Het is maart 2014. Links op de foto Erwin Booltink van Booltink Security uit Giesbeek. Hij houdt scherp in de gaten hoe op een van onze HOPE XXL-KINDERCONFERENTIES het jeugdjournaal onze spreker van dienst filmt. Het is één dag voordat de wereldleiders Den Haag aandoen voor een nucleaire topconferentie.

Het hele gebied is al afgezet en de veiligheidsvoorschriften zijn enorm. Barack Obama komt ook. Onze 'eigen Obama' spreekt in het Haagse Museon over hoe hij de wereld graag ziet. Als winnaar van een speechwedstrijd voor schoolkinderen viel hem de beurt toe.

Samen met toenmalige burgemeester van Den Haag Josias van Aartzen tekent hij vervolgens de 'Verklaring van de Dingen die we moeten doen', een andere naam voor onze Liemers List. Sprekend achter het katheder waar ook Kofi Annan sprak. Met dezelfde overtuiging, maar een stuk jonger!


Mooiste shot

In de uitzending van het jeugdjournaal was het mooiste shot toen hij naar het toilet ging, met achter hem aanlopend: Erwin Booltink. Hij houdt de cameraman tegen bij de entree van de toiletgroep, opent de deur en gaat er breeduit voor staan met een blik in zijn ogen: hier komt even niemand voorbij.

Enorme veiligheidsoperatie

Het AD schreef over de beveiliging:
'Het wordt een enorme veiligheidsoperatie, de nucleaire top die in maart in Den Haag wordt gehouden. Op het land, in de lucht en op en bij het water, overal is extra beveiliging. Er worden vier keer zoveel agenten ingezet als bij de troonswisseling vorig jaar. Het gaat per dag om 13.000 agenten.'

Dat alles een dag na onze conferentie die deze kinderen nooit meer zullen vergeten!