Afbeelding
Foto:

HET HORSTERPARK: ONS PERSONEEL

Het personeel van het theepaviljoen en de kinderboerderij in het Horsterpark bestaat voor een belangrijk deel uit mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden in hun (dagelijkse) werkzaamheden begeleid door onze vaste medewerkers en op afstand kunnen we een beroep doen op de professionals van de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen en Zozijn.
Door deze wijze van dagbesteding wordt er een wezenlijke bijdrage geleverd aan het goed laten verlopen van de werkprocessen op het Horsterpark.

Daarnaast heeft de dagbesteding ook een positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling van de cliënten. Sommigen cliënten ontwikkelen zich zodanig dat er minder beroep hoeft te worden gedaan op de zorg. Het overstappen van begeleid wonen naar zelfstandig wonen is hiervan een mooi voorbeeld.

Uitgangspunt is al bijna 13 jaar niet de vraag wat onze speciale medewerkers niet kunnen, maar wat ze wél kunnen.
We zijn geen pamperend zorgclubje, maar een bedrijf dat zich heel goed kan vinden in het motto van Zozijn: Gewoon waar het kan, speciaal als het moet. Er moet gewerkt worden, taarten gebakken, schoongemaakt, de stallen geschrobd, het vee gevoerd, het gras gemaaid, de bomen gesnoeid, het terras ingericht en nog veel meer.

Meer dan 30 mensen vanuit de hele Liemers vinden zo hun werk en het belangrijkste is wel;

Dat ze ertoe doen, want zonder hen kunnen we de boel wel sluiten.