Afbeelding
Foto:

Hoe zit dat nou?

Dit keer een wat andere 'advertentie' van DE OGTENT. Een die niet over DE OGTENT gaat maar het Horsterpark als onderwerp heeft. Specifieker over: Stichting Activiteiten Horsterpark. Wat hebben die twee nu met elkaar te maken? Die vraag hoor ik wel vaker en wat hebben die twee dan met elkaar te maken? Alles en niets.


DE OGTENT en het SAH zijn autonome entiteiten, dat is niets anders dan dat het twee verschillende, op zichzelf staande, stichtingen zijn. Elk moet zijn eigen broek ophouden en heeft zijn eigen jaarrekening.


Toch is er wel degelijk een verband. Vanuit het toenmalige CCOG is er invulling aan het Horsterpark gegeven. Gerard Hendriksen benaderde ons met het idee om in het park een theehuis, een kinderboerderij en een beheerderswoning te realiseren.

Hij vroeg ons mee te denken in de opstartfase en de exploitatie nadien op ons te nemen. Zijn hoofddoel als projectontwikkelaar van Vivare was om werkplekken te creƫren voor mensen met een verstandelijke beperking en op de toenmalige plek van de kinderboerderij appartementen voor hen het te bouwen. Er was nog niets voor deze doelgroep in Duiven.

We dachten een mooi plan te hebben. Daar dacht niet iedereen zo over. We kregen van alles over ons heen en hadden, to put it mildly, de pers niet mee. Er werd een nieuw bestuur gevormd, speciaal voor het Horsterpark, en ondergebracht in een nieuwe stichting.

Nu 15 jaar later zijn we meer naar elkaar toegegroeid. Werken er 30 mensen met een beperking in het park en 10 in DE OGTENT.

De Raad Van Toezicht bestaat uit dezelfde mensen en ik geef leiding aan de aan beide entiteiten.

Een dierbare Latrelatie.

CHRIS VAN DE VEN