Willy Driessen (CV De Deurdreiers), Sander Geertsen (Gemeente Duiven) en Loes Jannink (De Kabath vastgoedbescherming).
Willy Driessen (CV De Deurdreiers), Sander Geertsen (Gemeente Duiven) en Loes Jannink (De Kabath vastgoedbescherming). Foto:

Opslag voor De Deurdreiers

Loods en kassen aan Den Oldenhoek

GROESSEN - Na jarenlang rondzwerven en met de huidige opslag en stalling op ontelbare locaties beschikt Carnavalsvereniging De Deurdreiers vanaf 1 april - geen grap - over een eigen opslag- en bouwlocatie gelegen aan Den Oldenhoek 8 te Groessen.

"Omdat wij nu op veel plekken spullen opgeslagen hebben weten wij soms niet meer waar alles ligt. We zijn daarom erg blij dat wij nu eindelijk een oplossing hebben voor dit probleem", aldus Geert Smits, voorzitter van De Deurdreiers. Op 29 maart vond de sleuteloverdracht plaats op de locatie waarnaar de vereniging al tien jaar geleden naar uitkeek. "De koopprijs was 10 jaar geleden voor ons niet op te brengen, nu kunnen we de huurprijs wel behappen", zegt Smits. De vereniging huurt deze locatie van de Gemeente Duiven, die het op haar beurt van Rijkswaterstaat huurt. Het zou kunnen dat de locatie maar één jaar beschikbaar is, maar het zou ook voor een aantal jaren kunnen zijn. Dat hangt af van de aanleg van de A15. De loods wordt namelijk gesloopt zodra de aanleg van de snelweg aan de orde is. De carnavalsvereniging verwacht dat dat nog een aantal jaren zal duren. "Ondertussen blijven we opzoek naar een alternatieve locatie, of hopen we dat er door de A15 stukken grond over blijven en wij daar een loods op mogen bouwen", zegt de voorzitter. Tot die tijd kunnen praalwagens worden gestald en de vele attributen zoals podiumdelen, decorstukken, garderobe, borden, vlaggen en versieringen worden opgeslagen.