Gerard Lamers en Chris Thijssen over hun inzet voor Hope XXL: 'Het lijkt wel alsof we hier meer energie van krijgen'. Foto: Rahma Maqboul
Gerard Lamers en Chris Thijssen over hun inzet voor Hope XXL: 'Het lijkt wel alsof we hier meer energie van krijgen'. Foto: Rahma Maqboul Foto: Rahma Maqboul

'Het gaat om inzet en de wil iets te doen'

Chris Thijssen en Gerard Lamers zijn trouwe vrienden van Hope XXL

DUIVEN/DIDAM - Chris Thijssen en Gerard Lamers hadden nooit verwacht dat hun leven zo omgegooid zou worden. De één werkte als IT'er bij de bank en de ander zat in de wooninrichting, maar die periode ligt ver achter hen. Beide mannen zijn erg belangrijk voor Hope XXL en kunnen zich niet voorstellen iets anders te doen, maar wie zijn Gerard Lamers en Chris Thijssen eigenlijk?

Chris Thijssen is zeer actief als facilitair medewerker bij Hope XXL, een stichting die de wereld wil verbeteren. De 72-jarige Duivenaar heeft geen vaste taken, maar doet van alles.

Ook heeft hij veel geholpen bij het idee rondom het Lagerhuis Debat. Dit debat vindt plaats op verschillende plekken door Nederland en zowel Thijssen als Lamers zorgt er onder andere voor dat de benodigde spullen op tijd aankomen bij de bestemming.

Vroeger werkte Thijssen als IT 'er bij de ING-bank, en job die totaal niet in de buurt ligt van wat er nu in zijn leven speelt. Hij voelde zich echter altijd al betrokken bij de maatschappij. Zes jaar geleden bij de oprichting van Hope XXL was Thijssen er al bij, hij voelde zich nauw betrokken bij het idee van Hope XXL. Sindsdien heeft hij vele mensen ontmoet, vriendschappen gesloten en ervaringen opgedaan. Chris Thijssen werkt ook als secretaris bij Hope XXL, maar hij reist vooral veel met Gerard Lamers door Nederland met de aanhanger, voor bijvoorbeeld activiteiten als het Lagerhuis Debat.

Gerard Lamers

De 73-jarige actieve en trotse Didammer Gerard Lamers is al vijf jaar erg actief bij Hope XXL. Lamers werkte vroeger bij een wooninrichting, maar was eigenlijk meer aangetrokken tot het verenigingsleven. Hij werkt veel samen met Chris Thijssen. Lamers is ook actief op facilitair gebied en is algemene reserve. Mocht er bijvoorbeeld een jurylid niet komen opdagen voor het Lagerhuis Debat, dan valt hij in. Er gaat niet een keer voorbij zonder dat Lamers een punt aan de orde brengt bij het voorstellen als jurylid. Hij zegt dan: ''Ik kom uit hét centrum van Nederland.'' Ondanks de verbaasde blikken klopt het wel, wat de trotse Didammer zegt.

Vrijwilligerswerk

Via via kwamen de heren in contact met Chris van de Ven (oprichter van Hope XXL) en ze waren meteen al verkocht. Het werk dat ze doen gaat vrijwilligerswerk, waar ze een kleine vergoeding voor krijgen. Ze maken tijdens hun werkzaamheden veel mee. Zo hebben ze zichzelf eens uit een boete gepraat, toen ze werden aangehouden wegens een te zware aanhanger.

Positieve inzet

De leeftijd van de heren is geen reden voor stoppen. ''Het lijkt wel alsof we hier meer energie van krijgen", vertellen ze. Volgens de twee vrienden draait het allemaal om inzet en de wil iets te doen, want alleen zo kom je echt verder. Zo is met betrokkenen ook de Liemers Helemaal Goed Courant tot stand gekomen. Hope XXL kwam met deze krant die geen negativiteit, maar alleen positief nieuws brengt. Daarom vinden Chris Thijssen en Gerard Lamers de DLHG-courant speciaal.