De apostelen op de stellage en het koor daaronder kijkend naar Judas. Foto: Nelly Deman
De apostelen op de stellage en het koor daaronder kijkend naar Judas. Foto: Nelly Deman Foto:

Recensie: De Passie door koor In Between

GROESSEN - Geïnspireerd op the Passion die jaarlijks op de Nederlandse televisie in een modern jasje wordt uitgezonden, voerde het Groessense koor In Between 'De Passie' op Witte Donderdag en Goede Vrijdag in de H. Andreaskerk te Groessen op. De show was nog niet begonnen of het was al een groot succes: beide avonden waren uitverkocht.

Al om zeven uur stond er een lange rij voor de deur, terwijl de kerk pas om half acht geopend zou worden. In Between bestaat uit 43 man en staat bekend om haar kerstconcerten. Het koor was echter toe aan iets nieuws. Het idee om de passie op te voeren ontstond. Het hele dorp werd erbij betrokken. De rollen van de apostelen, van Jezus, Pilates en verteller werden vervuld door dorpsbekenden die niet bij het koor zongen. Ook was de voorstelling voorzien van een podium en lichtgevend kruis. Een samengestelde muziekgroep uit de verschillende Groessense muziekverenigingen begeleidde het koor.

'Gelovig hoef je

hiervoor niet te zijn'

De Passie is gebaseerd op het lijdensverhaal van Jezus aangevuld met eigentijdse nummers van bekende Nederlandse artiesten zoals Bløf en Marco Borsato. De passie laat zien hoe levend het paasverhaal nog steeds is. Gelovig hoef je hiervoor niet te zijn. De passie heeft een boodschap. De passie gaat over het opkomen voor de zwakkeren, help elkaar, luister naar je naasten. Bij de Groessense passie werden de vrouwen, de moeders extra in het zonnetje gezet. Dankzij de toewijding van velen heeft de Passie zo'n groot succes kunnen worden. De koorleden en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd, werden aan het eind van de voorstelling betaald met een daverend applaus.