Het restaurant heeft een gezellige huiskamersfeer.
Het restaurant heeft een gezellige huiskamersfeer. Foto:

'We werken veel met streekproducten'

Jeroen Fierkens zorgt voor succesvolle herstart van Villa Copera

SPIJK - Villa Copera stond anderhalf jaar leeg, totdat eigenaar Jeroen Fierkens er met zijn team leven in blies. Sinds 4 augustus 2017 wordt in Villa Copera weer lekker gekookt en heerlijk gegeten.

Villa Copera bestaat sinds 1861. De laatste twintig jaar is er horeca te vinden. De villa ligt op een prachtig plekje aan de Rijn en heeft een mooie tuin. Het pand stond na een faillissement van meesterkok Toine Smulders in 2015 een tijd leeg, maar nu is er weer volop leven in de brouwerij. De nieuwe eigenaar Jeroen Fierkens (23), een jongen van de streek, ging de uitdaging aan en startte een stoer en landelijk concept. Met zijn nieuwe team wordt er weer met liefde gekookt, waarbij producten uit de streek favoriet zijn!

"De herstart ging goed. Buurtbewoners waren blij dat er weer een restaurant in het pand kwam en ik vind het leuk dat mensen de stap nemen om een keer te komen kijken en te proeven, natuurlijk", vertelt Fierkens. "Een klein minpunt was dat we net de zomer hebben gemist, waardoor we in het begin topdrukte hebben gehad en daarna juist een wat rustigere periode hadden, zo vlak voor de feestdagen. Positief is dat je daardoor wel gaat nadenken over oplossingen om meer gasten te krijgen."

Het team bestaat uit jonge mensen en de wat meer ervaren chef-kok Aran Tijmense, die vroeger werkzaam was in het Westervoortse restaurant De Missionaris. De chef-kok is blij met het jonge team en laat zich graag door hen en de mooie omgeving inspireren. Zo blijft hij jong van geest.

Villa Copera heeft zo zijn eigen streken. "Die slogan slaat op het feit dat we dingen net even anders doen dan andere restaurants. Etiketten zijn voor ons erg belangrijk, maar wel op een informele manier. Verder werken we veel met streekproducten en gebruiken we bijvoorbeeld kruiden uit eigen tuin", aldus Fierkens.

Het restaurant heeft een gezellige huiskamersfeer. De bediening zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Op de tafels ligt geen linnen meer, de uitstraling is wat stoerder en daarmee is de drempel om hier gezellig te komen eten, verlaagd. In de winter brandt de open haard, in de zomer kun je gezellig op het terras zitten en wordt er gegrild op een mooie, professionele barbecue. Je kunt in het restaurant ook een vergadering houden, feestjes en borrels."

In het restaurant is er wat voor ieders wil. Op woensdag en donderdag is er hapjesavond waar je voor een vast bedrag kunt genieten van onbeperkte hapjes voor € 29,50. Van vrijdag tot en met zondag kun je lunchen en dineren in Villa Copera, op zondag is de Gelderse streekavond. Tijdens deze streekavond kun je kennismaken met de vele streekproducten uit de regio; eerlijke producten die met veel aandacht en vakmanschaptot stand komen. Ook kun je er vegetarisch eten. Vanaf de derde week in juni is het restaurant van dinsdag tot en met zondag geopend voor het diner en van donderdag tot en met zondag tevens voor de lunch. Jeroen Fierkens is zeer tevreden over het eerste half jaar. "Wij hebben veel positieve reacties gekregen van gasten en dat geeft vertrouwen voor de toekomst."