Euphra Fonteijn, Kevin de Voogt en Sylvia Reindsen zijn blij met de cheque. Foto: Jairo in der Beeck
Euphra Fonteijn, Kevin de Voogt en Sylvia Reindsen zijn blij met de cheque. Foto: Jairo in der Beeck Foto:

Knallen voor Carsten levert 552 euro op

DIDAM - De spinningmarathon van Aerofitt Didam voor de Stichting 'Knallen voor Carsten' heeft ruim vijfhonderd euro opgebracht.

"552 euro en vijf cent om precies te zijn", lacht Bart Thuss, clubmanager van Aerofitt Didam. Achtendertig leden van het sportcentrum fietsten zich op zaterdag 24 maart het snot voor de ogen voor Carsten Jansen. De één een uurtje, de ander twee uren en een derde de volle mep: drie uur lang. De 21-jarige Zelhemmer liep op 3 januari 2017 een dwarslaesie op na een val op een trampoline. Vrienden en collega's van Carsten richtten daarna een stichting voor hem op 'Knallen voor Carsten'. Met deze stichting willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor aanpassingen, speciale therapieën en behandelingen. Want Carsten wil vooruit ondanks de slechte prognose. Met zijn onderlichaam kan hij helemaal niets meer, met oefeningen en therapie wil hij zijn bovenlichaam sterker maken. Het oorspronkelijke doel was om 20.000 euro op te halen, een streefbedrag dat begin deze maand werd gehaald, maar de eindstreep is nog niet in zicht. "We gaan door, want het is hard nodig", aldus één van de bestuursleden.

Enthousiasmeren

Voor zijn val was Carsten een gezonde jongen met een fulltimebaan bij Aerofitt in Zelhem. Als personal trainer en fitnessinstructeur wist hij sporters te raken en te enthousiasmeren. Ook bij de lokale gymvereniging stond hij voor de groep. Bij Aerofitt werkt bij nog steeds vertelt Bart Thuss. "Alleen is de invulling van zijn takenpakket veranderd. Hij doet ondanks zijn zware lichamelijke beperking nog steeds aan fitnessbegeleiding. Daarnaast verricht hij nog andere werkzaamheden." Ook een steentje bijdragen? Doneren kan op NL77 INGB 0008 100 559 ten name van Stichting Knallen voor Carsten.