Ted Prost:
Ted Prost: "Wie kan de jeugd nou beter vertegenwoordigen dan de doelgroep zelf?" Foto:

Jeugdmanifest met Liemerse inbreng

ARNHEM – Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, gooit de gemeente Arnhem het over een andere boeg. Jongeren van Arnhem en omstreken worden opgetrommeld om samen met wethouders en medewerkers van de gemeente mee te werken aan het zogeheten 'jeugdmanifest'.

Dit is een creatieve verslaglegging waarin de huidige stand van zaken voor de jeugd in en rondom Arnhem aan de tand wordt gevoeld. Belangrijker is dat er doelgericht gekeken wordt naar wat er verbeterd kan worden.

Waarom jongeren? Doodsimpel, wie kan deze doelgroep nou beter vertegenwoordigen dan de doelgroep zelf? De jonge energieën werpen een nieuw licht op zaken waar voorheen bijna niet over werd nagedacht: zo zijn er ideeën over jeugdcommunities, kleinere afstanden tussen de gemeente en de jongeren, en zelfs het organiseren van een jaarlijks festival. Hand in hand met de oudere generaties, zetten we alles op alles om de plannen waar te maken. Alles komt ter sprake om de toekomst er, onder gedeelde perspectieven, zo goed mogelijk uit te laten zien voor jong én oud. Toekomstmuziek? Niet als het aan ons ligt. Zelf heb ik het geluk bij te mogen dragen aan deze schitterende ontwikkelingen. Ik draag met trots ideeën bij vanuit een Liemers perspectief. Onze eigen regio is natuurlijk ook in volle ontwikkeling en er is veel dat we van elkaar kunnen leren. Dit soort vergaderingen over de toekomst van een stad, dorp, regio, noem maar op, is essentieel om grip te houden op wat er om je heen gebeurt. Ik hoop dat de gemeente Arnhem hier iets moois neer kan zetten zodat wij, in onze Liemerse gemeenten, hier inspiratie uitkunnen putten. Dan maken we het, schouder aan schouder, overal mooier.

Als het manifest is afgerond is, zal het gepresenteerd worden aan burgemeester Marcouch van Arnhem.