Lieke van Mierlo:
Lieke van Mierlo: "Je moet laten zien dat je lekker in je vel zit en trots bent op je lichaam." Foto:

Lieke finaliste Miss Beauty of Gelderland

GROESSEN – De tweeëntwintigjarige Lieke van Mierlo staat in de finale van Miss Beauty of Gelderland.

De in het dagelijks leven pedagogisch medewerkster blijft zelf erg koeltjes onder alle aandacht, maar ze vindt het nog moeilijk om alle complimentjes te aanvaarden. "Ik sus de complimentjes, ondanks dat ze mij goed doen, altijd een beetje weg en leg de lat voor mijzelf soms te hoog", aldus Lieke.

De finaliste heeft zich op haar zestiende ingeschreven voor Hollands Next Top Model en werd uit genodigd voor een auditie. Ze ging uiteindelijke echter niet naar deze auditie toe. "Ik had toen het lef nog niet, nu merk ik dat ik volwassener ben geworden en een grote stap heb gemaakt." Lieke durft nu zichzelf te laten zien en te zijn, en hoopt zo winnen van de concurrentie.

Zelf ziet ze de andere deelnemers niet als concurrentie: "Het is een hele hechte groep mooie meiden die erg lief voor elkaar zijn en het elkaar allemaal gunnen om te winnen." Lieke richt zich nu vol op de finale en wil daarna pas kijken naar een eventueel vervolg.

Als er na deze ervaring modellenwerk op haar pad komt, zou ze het niet erg vinden om in een strak schema te lopen en aan bepaalde maten te moeten voldoen. Dit is bij de missverkiezing echter niet belangrijk: "Je moet laten zien dat je lekker in je vel zit en trots op je lichaam bent. Als ik een keer wat lekkers wil eten dan kan dat gewoon. Ik houd er wel rekening mee dat ik genoeg sport en gezond leef, maar dit vind ik ook leuk om te doen."

De finale van Miss Beauty of Gelderland vindt op 21 april plaats in Nunspeet. Lieke heeft er erg veel zin in is vastberaden hier hoge ogen te gaan gooien. "We hebben met zijn allen lang toegewerkt naar de finale, en ik wil daar gaan knallen!"