Noa:
Noa: "Ik ben supertrots op Desmo" Foto:

'Ik moest huilen van blijheid'

Noa Lucassen is Gelders dressuurkampioen

HERWEN - Noa Lucassen uit Herwen is samen met haar pony Desmo eerste geworden bij het Gelderse dressuurkampioenschap en tweede van Nederland bij het Nederlands kampioenschap. Een geweldige prestatie, want Noa zit pas in de eerste klas op het Liemers College.

"Ik wilde altijd al een keer het NK meemaken, maar daar moet je natuurlijk hard voor werken. Voordat je mee mag doen, moet je meedoen met vier selecties. Als je daar in de prijzen valt, mag je naar de Gelderse kampioenschappen en als je daar wint, mag je naar het NK. Dat is een grote prestatie en een grote eer."

Samen met haar twaalfjarige pony Desmo traint Noa vijf à zes keer in de week op M1 niveau, de middenklasse, dus moet ze alles goed plannen in combinatie met school. "Naast dressuur spring ik ook voor de afwisseling, maar omdat Desmo en ik net wat beter zijn in dressuur, doen we vaker dressuur. Dat ik mee mocht doen aan het Gelders kampioenschap en het NK was super leuk, ik moest ook huilen van blijdschap. Meedoen is al een kleine stap voor de toekomst en mijn eerstvolgende doel is om internationaal te starten bij de pony's.

Natuurlijk wil ik ook een keer meedoen met de Olympische Spelen, maar daar moeten we nog wel even voor doortrainen. Ik ben sowieso supertrots op Desmo. Ik heb hem pas anderhalf jaar, maar we zijn nu al zo ver gekomen en ik hoop dat we in de toekomst nog veel verder zullen komen samen."