Afbeelding
Foto:

Dit is alweer de derde krant die we met z'n allen hebben gemaakt. Het is heel leuk om te zien hoe iedereen samenwerkt en elkaar helpt. Ook al zijn we pas net bezig met de krant, het voelt alsof we nu al een team zijn.

Vaak interviewen we samen mensen, of we gaan bijvoorbeeld met een groepje naar een voorstelling. Ik ben al naar een voorstelling in het Musiater geweest samen met Floortje en ik heb een persbijeenkomst bij de gemeente Montferland met de burgemeester bijgewoond. Dat was enorm interessant, omdat je dan echt ziet hoe het eraan toe gaat bij de pers.

Ook heb ik samen met Silke en Jairo een interview gedaan over de nieuwe turnhal in Didam. Ik heb zelf jarenlang geturnd, dus het was fijn om ergens over te praten en te schrijven waar ik al iets van wist. Ik heb het gevoel dat ik nu al heel veel heb geleerd, en ervaring heb opgedaan. Hierdoor krijg ik ook steeds meer een idee van wat ik in de toekomst wil gaan doen.

Van veel mensen heb ik reacties gekregen over de krant. Ze zijn erg enthousiast over de positieve berichten die te lezen zijn en ik heb ook gehoord dat lezers het een goed initiatief vinden dat de krant niet gemaakt is door volwassenen, maar door jonge mensen. Ik denk zelf ook dat dit anders is dan andere kranten is, omdat wij toch een andere blik hebben op de wereld dan oudere mensen.

Ik kijk er erg naar uit om nog meer te schrijven en ervaring op te doen de komende tijd.

Lotte Egging