Hergebruikmarkt voor Sri Lanka

ZEVENAAR - Oude hoortoestellen en brillen verzamelen voor hergebruik in Sri Lanka, gerecyclede plastic tassen omtoveren tot een gloednieuwe tas en doppen van plastic flessen inzamelen voor Stichting Doppie. Kom op 7 april naar de hergebruikmarkt van Nandri aan de Steenhuizen 6 in Zevenaar.

Om twaalf uur start de markt waar organisaties als Repair Café Zevenaar, Stichting Leergeld en Ladies Circle Liemers elk hun eigen kraam hebben. Hier kunnen bezoekers zich laten informeren over het hergebruik van dagelijkse voorwerpen. "Hergebruik is vooral in deze tijd erg belangrijk. Veel mensen weten eigenlijk niet wat ze allemaal kunnen hergebruiken. Neem oude mobieltjes, dopjes en gehoorapparaten. Wij willen de mensen hier kennis mee laten maken", zegt Sandra Johannes, medewerker communicatie bij Stichting Nandri. "Niet alleen het hergebruik van voorwerpen komt aan bod, er zal ook tweedehandskleding getoond en verkocht worden op de markt. Om twee uur start de modeshow met dames-, heren-, en kinderkleding. De opbrengsten van de verkochte kleding, speelgoed en andere spullen op de markt gaat naar de allerarmste gezinnen in de dorpen Kandana, Pandura en Wattala in Sri Lanka.

Niet alleen de deelnemende organisaties dragen hun steentje bij aan steun in Sri Lanka, ook de bezoeker kan een handje helpen. "Mensen kunnen bij ons in de winkel spullen brengen die hergebruikt kunnen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan kleding en speelgoed. Dit zamelen wij in en verkopen wij vervolgens in onze winkel."