Afbeelding
Foto:

Multatuliaanse reactie op Multaboni

Commentaar op zijn eigen stukken

Commentaar dat menigeen laat afvragen waar Multaboni mee bezig is, maar hij heeft groot gelijk. Commentaar is hetgeen wat vragen oproept en aanzet tot denken.

Denken is de kern van elk idee en denken is wat we moeten doen. Niemand wordt gespaard en iedereen krijgt ervan langs, dus laten we opstaan.

Het publiek wordt veracht of werd veracht, het is wat we er zelf van maken. Wij zijn degenen die het ongelijk moeten zien te bewijzen.

Laat Multaboni ons berichten over de hoop, de hoop die hij heeft.
Laten we lezen wat hij te zeggen heeft, laten we praten over wat hij geschreven heeft en laten we terugkijken naar de ideeën van Multatuli, want wie is er een grotere inspiratiebron voor Multaboni dan Multatuli?

Wij, onderdeel van het veelal domme volk, moeten onze slimme kant laten zien. Wees het slimme neefje of goochem bijdehand buurmeisje. Houd meestal uw mond, maar laat je horen. Laat zien wie we zijn en waar we voor staan.

Wij zijn niet meer dat publiek dat veracht moet worden, wij zijn het publiek dat de oproep hoort en luistert.

Wij zijn het publiek dat kennis vergaart en kennis deelt. Wij zijn de kennis. Wij zijn de hoop.

Wij zijn de kennis en hoop die Multaboni bij ons niet ziet, de kennis en hoop waarvan hij zegt dat wij het niet bezitten. Wij zijn. Wij zien en horen, wij kijken en luisteren.

Wij zijn.