Bert Giesbers (Original Liemers Musikanten) ontvangt de cheque  van wethouder Sjef van Groningen (gemeente Duiven). Foto: Sjoerd Geurts
Bert Giesbers (Original Liemers Musikanten) ontvangt de cheque van wethouder Sjef van Groningen (gemeente Duiven). Foto: Sjoerd Geurts Foto: Sjoerd Geurts

Liemers Helemaal Goed deelt cheques uit

LIEMERS - Ze waren er dolblij mee. De Original Liemers Musikanten werden tijdens hun repetitie verrast door wethouder Sjef van Groningen van de gemeente Duiven. Hij reikte een cheque van 250 euro uit voor het 'creatief' uitdragen van het logo De Liemers Helemaal Goed (DLHG).

De projectgroep De Liemers Helemaal Goed zet zich in om deze regio op de kaart te zetten. Het bekende logo is een van de pijlers van de campagne, die wordt ondersteund door de Liemerse gemeenten. De projectgroep deelt twee keer per jaar cheques uit aan partijen die het logo gebruiken.
De eerste prijs was dit keer voor de Original Liemers Musikanten voor het gebruik van het logo op de grote aanhangwagen waarmee ze door het land rijden. Voorzitter Bert Giesbers ontving de cheque van 250 euro uit handen van Sjef van Groningen. Als wethouder maakt hij net als zijn collega's Arthur Boone (Westervoort) en Belinda Elfrink (Zevenaar) deel uit van de stuurgroep.
Arthur Boone en Belinda Elfrink mochten op hun beurt ook cheques uitdelen. De tweede prijs - een cheque van 150 euro - ging naar de Stichting Actief Spijk voor het gebruik van het logo en de naam Liemers in de film die eind vorig jaar over Spijk werd gepresenteerd. Guido Ariessen van de stichting ontving de cheque uit handen van Belinda Elfrink.
Arthur Boone overhandigde Jan en Monique van Looijengoed uit Westervoort een cheque van 50 euro. Het DLHG-logo was op alle rallyauto's geplakt, waarmee werd deelgenomen aan de Scan Covery Trial door Scandinaviƫ. Jan en Monique reden zelf ook mee. De opbrengst van de rally - en deze cheque - gaat naar het goede doel Sea Shepherd, dat strijdt voor het behoud van onze oceanen.
Verenigingen of instellingen die ook kans willen maken op een cheque, kunnen een foto opsturen naar info@deliemershelemaalgoed.nl.