Jorie Schepers haalt uit tijdens haar debuut. Foto: Romke Visser (Smelne Sport)
Jorie Schepers haalt uit tijdens haar debuut. Foto: Romke Visser (Smelne Sport) Foto:

Jorie Schepers is international

Oud-Zevenaarse blinkt uit in zaalvoetbal

OUD-ZEVENAAR - De Liemers is een international rijker. Op zondag 18 februari speelde Jorie Schepers haar eerste officiële zaalvoetbalinterland tegen Finland. Dat duel ging verloren, maar de 25-jarige linkspoot met Oud-Zevenaarse roots, is zo trots als een pauw op haar 'haasje'.

Het ongeloof straalt nog van haar gezicht. Ooit begon Jorie bij DVV met veldvoetbal. Via DTS en Be Quick belandde ze in de eredivisie bij PEC Zwolle. De veldvoetbalkicksen ruilde ze in september 2016 in voor zaalvoetbalschoenen en nog geen jaar later kreeg ze een telefoontje dat ze stand-by stond op de lijst van de selectie voor het vernieuwde Nederlandse dameszaalvoetbalteam.

In november mocht de speelster van Exstudiantes Zwolle/Cycloon mee op trainingskamp in Portugal, waar ze twee oefenwedstrijden speelde. Op 18 februari volgde de eerste interland, een dag later de tweede tegen opnieuw Finland. Die wedstrijd werd wél gewonnen: 2-0.

"Ik had totaal geen idee dat ik uitgekozen zou worden", blikt Jorie terug. Met haar 'we zien wel waar het schip strandt' mentaliteit veroverde ze echter het hart van bondscoach Marius Privée. Jorie hoopt dit jaar nogmaals flinke stappen op zaalvoetbalgebied te zetten. "Met Exstudiantes bij de eerste vier eindigen in de eredivisie, zodat we mogen strijden in de kampioenspoule. En het EK-kwalificatie toernooi mee maken. Volgend jaar februari is het EK. Het zou mooi zijn als we ons daarvoor zouden plaatsen."