Foto van de oude stuurgroep samen met de projectgroep. Foto: Jacques Kok.
Foto van de oude stuurgroep samen met de projectgroep. Foto: Jacques Kok. Foto: Jacques Kok

De Liemers Helemaal Goed: 'Wij beseffen maar half hoe mooi deze regio is'

De Liemers is een prachtig gebied. We beseffen maar half hoe mooi deze regio is. Dat stelt projectteam 'de Liemers Helemaal Goed (DLHG)'. Pablo van Dick, Sjoerd Geurts en Pascal Lindeman proberen de Liemers in opdracht van de Liemerse gemeenten op de kaart te zetten.

De campagne 'de Liemers, helemaal goed' ging in 2012 van start. Met leuke acties en verrassende initiatieven wordt aandacht gevraagd voor deze mooie regio. Niet alleen op toeristisch gebied, maar ook waar het gaat om werken, wonen en leven. Diverse projecten zijn inmiddels opgepakt. Zoals De Liemers Helemaal Goed Courant, die samen met Hope XL Is opgepakt. Of het geschiedenisproject met Kunstwerk! Het Musiater, waarin de geschiedenis van de Liemers in hapklare brokken (verhalen en vlogs) wordt ontsloten.
Verenigingen die het bekende logo (zoals op de voorpagina van deze krant) gebruiken, winnen een bijdrage voor de clubkas. Bedrijven vinden een podium op partnerportaal Liemersactueel.nl of kunnen deelnemen aan het filmproject Rondje Liemers waarin ze zich kunnen presenteren. Met het oog op het voorjaar schenkt De Liemers Helemaal Goed veel aandacht aan nieuwe fiets- en wandelroutes en de klompenpaden.
Pascal Lindeman: "Het projectteam wordt wekelijks benaderd door verenigingen, instellingen, bedrijven en gemeenten die iets met de Liemers willen. Wij helpen ze met advies, promotionele ondersteuning of wijzen ze de juiste weg."
Wethouder Arthur Boone (gemeente Westervoort) maakt deel uit van de stuurgroep en is een van de oprichters van DLHG. Hij is enthousiast over de campagne. "We willen iedereen in de Liemers trots krijgen voor deze mooie regio. Dat lukt. Steeds meer mensen omarmen de Liemers."


Stuurgroep

Het projectteam, dat in deze vorm vanaf 2016 actief is, wordt aangestuurd door een speciale stuurgroep DLHG waarin diverse geledingen zijn vertegenwoordigd. Deze bestaat uit Arthur Boone (wethouder gemeente Westervoort), Sjef van Groningen (wethouder gemeente Duiven), Belinda Elfrink (wethouder gemeente Zevenaar), Henk Dekker (voorzitter ondernemersvereniging Lindus), Jan Ummenthum (directievoorzitter Rabobank Arnhem en Omstreken), Leon Lucas (voorzitter directie Candea College) en Bert Frölich (directeur Kunstwerk!/het Musiater). Op de foto staan nog oud stuurgroepleden Anja van Norel (oud-wethouder gemeente Zevenaar) en Jos Lamers (oud- wethouder gemeente Rijnwaarden). Wethouder Belinda Elfrink - niet op de foto - is onlangs toegetreden tot de stuurgroep. "Ik ben enorm trots op dit gebied waarin ik ben geboren en getogen. Dit gebied kent veel mogelijkheden."