"Je kunt veel leren van professionals" Foto: Henk van Velsen Foto:

Rotary helpt leerlingen met speeddaten

DUIVEN - Leerlingen konden op 28 februari met professionals uit tal van werkvelden speeddaten bij Van der Valk in Duiven. Het initiatief kwam van de Rotaryclubs Duiven en Zevenaar om zo leerlingen om verder te helpen bij hun studie- en beroepskeuze.

"Rotary staat voor het delen van kennis om zo anderen verder te helpen. Het verder ontwikkelen van mensen staat daarbij centraal", gaf de organisatie aan. Het idee kwam van Wim Lamers, oud-directeur van het voormalige Andreas Scholengemeenschap en lid van Rotaryclub Zevenaar. Hij had altijd al de ambitie om zoiets te organiseren. Hij ging in gesprek met de decanen van het Liemers College en het Candea College en vroeg Rotary Duiven om ook te helpen met organiseren. Vervolgens werkten zes mensen van Rotary het idee verder uit. "Het is belangrijk dat jongeren naar zo'n avond komen. Jongeren zijn de toekomst." De organisatie hoopt leerlingen door deze avond een stap dichter bij hun studiekeuze te brengen. "We kunnen de leerlingen niet gelukkig maken, maar we kunnen ze wel helpen met de keuze door onze kennis en ervaring te delen."

Het was de derde keer dat Rotary zo'n soort avond organiseerde. Vanwege de enthousiaste reacties van de leerlingen de vorige keer, waren de verwachtingen hoog voor deze avond. Er waren meer dan tachtig professionals aanwezig en veel jongeren. De professionals vonden het erg leuk om hun kennis en ervaring te delen. "Ik vind het belangrijk dat mensen hun weg vinden en daarbij help ik ze graag" zei Carolien Ubbink, één van de professionals. Maar niet alleen de professionals waren enthousiast. Ook de leerlingen vonden het een erg leuke en nuttige avond. "Er is erg veel aanbod van elke sector, dus je hebt veel keus. Je kunt veel leren van de professionals en behalve dat het een leerzame avond is, hangt er ook een leuke sfeer", vertelde een leerling.