Kevin Jeurissen:
Kevin Jeurissen: "Ik ga het maximale uit de spelersgroep halen". Foto: Nomi Vermeulen Foto:

Man van de club wordt hoofdtrainer bij DCS

Kevin Jeurissen volgt Willem Mulderij op

ZEVENAAR - De 35-jarige Kevin Jeurissen kwam als twaalfjarig jongetje voetballen bij DCS. Toen hij achttien jaar jong was begon hij met het trainen van de jeugd bij de Zevenaarse club. Na een aantal jaren het tweede van DCS te hebben getraind, gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan. Komend jaar staat hij als opvolger van Willem Mulderij aan het roer van het eerste elftal.

Op de vraag wie zijn grote voorbeeld is als trainer, noemt Kevin gelijk de naam van Erik Whittie. De huidige trainer van Victoria Boys was vijf jaar lang zijn oefenmeester. Whittie is één van de aanleidingen geweest dat Kevin zelf trainer is geworden. Momenteel volgt Jeurissen de cursus UEFA B, waarvoor hij in april hoopt te slagen.

Diego Simeone

Als Kevin zichzelf zou vergelijken met bekende trainers, ziet hij zichzelf als een oefenmeester die tussen Diego Simeone en Phillip Cocu inzit. "Ik kan erg gedreven zijn en flink uit mijn plaat gaan als het niet goed gaat, maar ik kan ook erg rustig zijn."

Hij voetbalde zelf tot zijn 31e. "Toen ben ik er mee gestopt omdat het fysiek niet meer ging en ik me niet meer volledig kon geven. Ik heb toen besloten om me volledig op het trainerschap te richten." Eén van de leuke dingen aan het trainerschap vindt hij het zien groeien van de spelers naarmate het seizoen vordert. "De leukste leeftijdscategorie om te trainen vind ik de senioren.

Senioren hebben af en toe ook nog wel eens tegenspraak en willen met je in discussie gaan, junioren doen dat niet zo snel. Toch vond ik mijn jaren bij de junioren ook erg leuk."

In discussie gaan

Op de vraag of hij veel verschil merkt met de mentaliteit van de spelers in zijn tijd en nu, antwoordt Kevin volmondig ja: "Spelers hadden er vroeger meer voor over om te voetballen. De acceptatie naar elkaar was hoger dan nu het geval is. Als ik in mijn tijd werd gecorrigeerd in het veld, dan accepteerde ik dat. Nu merk je dat spelers met elkaar in het veld in discussie willen gaan."

Negentig minuten alles geven

De ambitie van Kevin bij DCS is om goed voetbal laten zien met een talentvolle jonge groep. Ook wil hij dat de toeschouwers het echt leuk vinden om naar DCS 1 te gaan kijken.

"Om dit te kunnen bereiken zullen de spelers elke wedstrijd negentig minuten alles moeten kunnen geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.De technische commissie heeft het volste vertrouwen in mij uitgesproken. Als het minder gaat, moet je gewoon harder werken om het om te buigen."

TC-1 diploma

Hoe zijn toekomst eruitziet? "Ik wil graag mijn TC1-diploma halen. Ooit hoop ik van mijn hobby mijn werk te kunnen maken, maar dat hangt van zoveel factoren af en de mogelijkheden die op je pad komen."
Resoluut: "Maar eerst ga ik natuurlijk het optimale uit de spelersgroep van DCS halen."