Logo arnhemsekoerier.nl


Start bouw 52 sociale huurwoningen in Schuytgraaf

  Zakelijk

Arnhem - Vandaag tekenden bestuurder Eric Angenent van Vivare en Rene Hofsté van Hegeman Bouwgroep de Design & Build overeenkomst voor de nieuwbouw van 52 eengezinswoningen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Dit houdt in dat één opdrachtnemer, in dit geval bouwbedrijf Hegeman, verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp, als de bouw van de woningen. Hiermee staan alle seinen op groen voor de nieuwbouw. De 52 woningen komen in Veld 22a, in het zuidoosten van Schuytgraaf. De straten krijgen de namen Parelmoer-, Stapel- en Vederwolk. De bouw start in september, de geplande oplevering van de eerste woningen is al in januari 2018.
 

De woningen
Met een breedte van 4,8 meter zijn deze woningen wat smaller dan de gebruikelijke 5,1 of 5,4 meter. Hierdoor zijn het volwaardige woningen met alle voorzieningen, maar wel betaalbaar in de lagere huurklasse met een huurprijs van € 628,-. Ook zo werkt Vivare aan passend en betaalbaar wonen. Het merendeel van de woningen heeft een woonkamer aan de tuinzijde en de keuken aan de straatkant. Bij zes hoekwoningen is die indeling omgedraaid. Zo hebben nieuwe bewoners keuze en is er meer zicht op de straat. Er zijn inmiddels veel belangstellenden, begin september organiseert Vivare voor hen een informatie avond.
 
Duurzaam

Vivare heeft oog voor duurzaamheid. De woningen hebben een EPC waarde (EnergiePrestatieCoëfficiënt) van 0,4 en zijn bouwkundig voorbereid op de toekomst. Zij hebben alle voorzieningen om in de toekomst met een aantal aanpassingen volledig Nul Op de Meter (NOM) te functioneren. Om dit mogelijk te maken wordt tijdens het bouwproces een installatiekolom aangebracht in de spil van de trap.  Daarin is ruimte om toekomstige uitbereidingen en aanpassingen toe te voegen. Het is de eerste keer dat Hegeman en Vivare deze innovatieve techniek op grotere schaal toepassen.
 
Schuytgraaf:
In mei van dit jaar leverde Vivare, samen met Portaal en Volkshuisvesting, ook al 64 sociale huurwoningen op boven het nieuwe winkelcentrum Schuytgraaf.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox