Afbeelding
zaken

Groeiend aandeel online aankopen maakt SEO belangrijk voor bedrijven

Zakelijk

Arnhemse bedrijven hebben baat bij een correcte, efficiënte toepassing van SEO om hun vindbaarheid in de zoekmachine te verbeteren. SEO is een afkorting van de Engelse Search Engine Optimization, in het Nederlands vertaald als zoekmachineoptimalisatie. Dat SEO zo belangrijk is voor bedrijven, hangt samen met het groeiende aandeel van online aankopen door consumenten. Cijfers die recent naar buiten werden gebracht door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat in 2023 circa tachtig procent van de Nederlandse consumenten tenminste één aankoop online deed. Om SEO op de juiste wijze aan te pakken, kiezen veel ondernemers voor de kennis en expertise van een marketing bureau in Arnhem. Het bespaart hen tijd en maakt dat ze de focus op de core business van de eigen organisatie kunnen behouden.

Zoekmachine optimalisatie slechts een vorm van online marketing 

De toepassing van zoekmachineoptimalisatie is slechts een van de mogelijkheden die men heeft op het gebied van online marketing. Kijk ook naar de mogelijkheid om bijvoorbeeld periodiek een nieuwsbrief te versturen, om de interactie aan te gaan op sociale media, om reclamespotjes te laten horen via diensten als Spotify en YouTube, enzovoorts. Een online marketing bureau kan bedrijven adviseren over de wijze waarop zij deze vormen van online, digitale marketing het beste kunnen toepassen om hun naamsbekendheid te vergroten. 

Inzetten op het creëren van UGC 

Tot de online marketingtrends van 2024 behoort de toepassing van UGC, een afkorting van user generated content. Bij deze vorm van marketing lift je mee op de publicaties van consumenten. Denk aan een bekendheid op Instagram of Facebook, die een foto plaatst van een product. Of denk aan mensen die een review achterlaten over de dienstverlening van je bedrijf. Dergelijke content draagt niet alleen bij aan je naamsbekendheid, maar ook aan het vertrouwen dat men in je bedrijf heeft. 

Leg de focus niet uitsluitend op online marketing 

Hoewel online marketing steeds belangrijker is voor Arnhemse bedrijven, is het raadzaam dit te blijven combineren met vormen van offline marketing. Denk bijvoorbeeld aan een reclame in de lokale krant. Sinds de pandemie kiezen consumenten vaker bewust voor het afnemen van een product bij een lokale ondernemer. Met een advertentie in de plaatselijke krant werk je aan de verbinding met de regio. Datzelfde geldt bij het sponsoren van de lokale voetbal-, tennis- of bijvoorbeeld volleybalvereniging. Een bord langs de kant van het veld laat zien dat een bedrijf geeft om diens omgeving.