Afbeelding
zaken

Een duurzaam alternatief voor de warmtepomp: warmte en comfort!

Zakelijk

We laten je kennismaken met een duurzaam alternatief voor de warmtepomp. Waarom?
Alsmaar meer mensen zijn op zoek naar een andere manier van verwarmen. Vaak wordt de warmtepomp als de meest voor de hand liggende oplossing gezien bij het overschakelen van verwarming met gas op een optie die meer duurzaamheid biedt. We vestigen graag je aandacht op infrarood vloerverwarming. Dit omdat hoewel de warmtepomp een mooi alternatief kan bieden, kunnen er ook enkele nadelen aan verbonden zijn. Denk maar aan de ruimte die je nodig hebt om de pomp te kunnen plaatsen, de onderhoudskosten die je eraan kan hebben, en de geluidsoverlast die je kan ervaren. Bovendien is een warmtepomp niet geschikt voor elke woning. Een andere optie dringt zich in deze gevallen dus op. In tegenstelling tot vroeger, is het verwarmen van huizen met elektriciteit veel laagdrempeliger en goedkoper geworden. Dankzij elektrische infrarood vloerverwarming kan je genieten van comfort, gezonde en aangename warmte, én toegankelijkere tarieven.

De zon in huis met infrarood vloerverwarming

Je houdt er waarschijnlijk van het zonnetje in huis te hebben. Misschien wil je wel kennis maken met een bijzondere en permanente soort zon die je altijd in huis kan hebben. Infrarood vloerverwarming voorziet je precies daarvan op elk moment. Hoe komt dat? Wel, infrarood verwarming biedt je dezelfde soort verwarming als de zon. Je kent wellicht de infrarood straling waartegen we ons bij hevige zon moeten beschermen. Infrarood vloerverwarming in huis is altijd veilig én aangenaam. Infrarood straling werkt als volgt: zonder tussenkomst van lucht, wordt warmte afgegeven wanneer de stralen in contact komen met een object of een persoon in een ruimte. Deze nemen vervolgens een deel van deze warmte in zich op. Je gevoelstemperatuur is aangenamer en je krijgt het minder gemakkelijk benauwd. De luchtvochtigheid in de ruimte blijft op een gezond niveau omdat er, in tegenstelling tot radiatoren waarbij de lucht in de plaats verwarmd wordt, er bij infrarood verwarming geen tussenkomst van lucht is. 

Energiezuinig en kostenbesparend

Energiezuinig en kostenbesparend zijn woorden die ons steeds meer als muziek in de oren klinken. Bij Dutch Heating Products zijn we daar actief mee bezig. De hoge energieprijzen waarmee we tijdens de afgelopen jaren steeds meer geconfronteerd werden en de algemene groeiende bewustwording rond duurzaamheid, maakt dat we andere keuzes maken. Wanneer duurzaamheid en comfort bij elkaar komen, voelen we de vonken. Infrarood vloerverwarming maakt dit verlangen ook echt waar. Je kan er meer over lezen op onze website, of je nu zoekt naar een goed alternatief voor je thuisomgeving, de werkplek of zelfs je tiny house. Reken gerust op ons, wij staan voor je klaar.