Scène uit 'Ik zou liever Angel heten.' (Foto: Sanne Peper)
Scène uit 'Ik zou liever Angel heten.' (Foto: Sanne Peper)
zaken

Voorstelling ‘Ik zou liever Angel heten’ van Mevrouw Ogterop maakt identiteitsvraagstuk voelbaar

Zakelijk

ARNHEM - Na het succesvolle debuut ‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed’, dat lovend werd ontvangen, is Mevrouw Ogterop terug met een nieuwe productie: ‘Ik zou liever Angel heten’. Op maandag 20 maart is de voorstelling te zien in de Theater aan de Rijn in Arnhem. 

‘Ik zou liever Angel heten’ (geschreven door Arnhemmer Jibbe Willems) is een theatraal feest waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar in hoog tempo afwisselen. Een stel komt in hun vakantiehuisje samen met vrienden. Ze wachten nog op Angel. Ondertussen drinken en praten ze. Leven ze wel hun ware leven? Of verschuilen ze zich achter de rol die ze toegewezen hebben gekregen in het leven? 

Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer; ze zoeken de uitersten van elkaars kwetsbaarheid op en schuwen extreme meningen niet. Ook blijken verhoudingen heel anders te liggen dan op het eerste gezicht lijkt.

Spelen van een rol

Het is de tweede voorstelling in een driedelige serie van artistiek leider Lotte Dunselman. De serie gaat over het spelen van een rol. Waar het debuut ging over de rol van de actrice in het theater, liet Dunselman zich voor ‘Ik zou liever Angel heten’ inspireren door de rol die we onszelf geven of opgelegd krijgen in het leven. 

Wie ben je, wie wil je zijn, wat vormt je, wie ben je voor de ander en voor degene die je liefhebt? Jibbe Willems schreef de tekst voor dit nieuwe toneelstuk.

Uitdaging

“Het schrijven van Angel was een uitdaging, zoals elke tekst die ik voor Lotte heb geschreven een uitdaging was. Zij houdt nu eenmaal niet van normaal of voorspelbaar. Deze dialoog voor zes stemmen uit twee monden was net zo goed schrijven voor muziek als schrijven voor theater, maar ook het leggen van een puzzel, het uitdokteren van een labyrint én het maken van een klassieke lasagne, waarbij alle ingrediënten moeten kloppen, ieder laagje smakelijk moet zijn, en het geheel overeind moet blijven wanneer je het serveert. Ingewikkeld, uitdagend, maar bovenal heel leuk!”

Je kan alles worden

Een rol spelen, dat doen we allemaal. Zijn we ons daar bewust van? Het identiteitsvraagstuk is er een van alle tijden. Maar anno 2023 is dat beeld van wie je bent steeds troebeler en maakbaarder geworden. 

Je kan kiezen uit een menukaart die eindeloos lijkt. Of je zoekt je toevlucht in de magische wereld van social media, waar je je kan verschuilen achter je ideale zelf. ‘Ik zou liever Angel heten’ maakt dit identiteitsvraagstuk voelbaar.

Voor meer informatie kijk op: 
mevrouwogterop.nl

Foto: Sanne Peper
Wie ben je, wie wil je zijn, wat vormt je? (Foto: Sanne Peper)